Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Vastgoed Kooistra levert 40 miljoen op

8 december 2010 - Het vastgoed van horecamagnaat Sjoerd Kooistra, die eind juni zelfmoord pleegde, is verkocht. Kooistra’s horecapanden en een deel van zijn privébezit zijn overgenomen door twee vastgoedondernemers uit Groningen.

De transactie omvat 33 horecapanden waarvan 30 in de binnenstad van Groningen staan. Buiten Groningen had Kooistra nog een pand in Nijmegen, een zaak in Amsterdam en Ome Ko in Muiden. Naast de bedrijfspanden hebben de beide Groningse ondernemers een deel van het privébezit overgenomen: twee vrijstaande woonhuizen in Groningen en twee appartementen in Amsterdam.  Met de transactie is naar verluidt een bedrag van circa 40 miljoen euro gemoeid. 

Heineken
De curator van Kooistra heeft van de rechter commissaris fiat voor de transactie gekregen. Ook hypotheekverschaffer FGH Bank en Heineken zijn akkoord met de overeenkomst. Heineken wil de bestaande relatie met de bedrijven voortzetten en is daarover in overleg met de exploitanten.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.