Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Partner Sjoerd Kooistra failliet

17 november 2010 - De rechtbank in Arnhem heeft Dick Loorbach, de partner van de overleden horecamagnaat Sjoerd Kooistra, failliet verklaard. Het faillissement was aangevraagd door de brouwerijen Grolsch en InBev.

Tot curator is benoemd de Arnhemse advocaat Eric Looyen.

Kooistra pleegde in juni van dit jaar zelfmoord na een langdurig zakelijk conflict met bierbrouwer Heineken. Het bedrijf van Kooistra, Plassania, werd in september door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. De schuldenlast werd begroot op 150 miljoen euro. 

Liefdesreslatie
De advocaat van Dick Loorbach, Oscar Hammerstein, denkt dat Grolsch en InBev bot vangen als ze proberen via Loorbach een deel van hun schulden terug te krijgen. Volgens Hammerstein is er bij zijn cliënt niets te halen. 

Horeca-ondernemer Sjoerd Kooistra haalde in de afgelopen jaren bijna 25 miljoen euro uit zijn bedrijf voor privé-gebruik. Dit geld heeft zijn partner Loorbach nooit gezien. De horecamagnaat hield er nog een liefdesrelatie op na, die in de jaren voor Kooistra's dood vele miljoenen euro's heeft ontvangen, zo melddde De Telegraaf vorige maand.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.