Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Fashion retailer ziet steeds meer in RFID

28 augustus 2012 - Al jaren wordt gesproken over RFID technologie en de voordelen hiervan voor de fashion industrie. Ondanks dat enkele grote spelers met de implementatie gestart zijn, blijft de industrie afwachtend.

Nedap Retail constateert echter een toenemende belangstelling vanuit fashion retailers voor RFID barcodes. 

Snelle identificatie
Met behulp van de RFID barcodes kan de retailer zo'n 12.000 artikelen per uur identificeren zodat snel en nauwkeurige inventarisatie mogelijk wordt van welke artikelen zich in de winkel bevinden. Dit is ongeveer twintig keer zo snel als een gewone barcode die 600 artikelen per uur identificeert. Momenteel verkennen al vele tientallen fashion retailers concreet de mogelijkheden van de RFID barcode. Rob Schuurman, General Manager Nedap Retail: "Het gaat hier over projecten bij zowel kleine als grote fashion retailers. De detailhandel ziet een verandering in consumentengedrag, wachten op artikelen en terugkomen naar de winkel is niet meer van deze tijd. Met identificatie kunnen snel fouten in de voorraad worden ontdekt en onbrekende producten aangevuld worden. Hiermee wensen zij een hogere beschikbaarheid van artikelen voor de klant, zonder dat voorraad- en dervingskosten toenemen. RFID technologie kan hierin voorzien zonder extra tijd te vragen van medewerkers." Naast de identificatie is een reden van toenemende belangstelling dat RFID barcodes in iedere winkelomgeving eenvoudig te implementeren zijn, zonder veel inspanning van de retailer.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.