Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

25 juli 2012 - Hoe omzeilt u een trage ambtenaar in Ethiopië? Hoe vindt u goede medewerkers in Kenia? Wat doet u als uw meloenen blijven hangen bij de Colombiaanse grens vanwege een drugscontrole? En wat betekent een keurmerk in de praktijk?

Negen Nederlandse MKB-ondernemers bloggen in een nieuw seizoen Grensverleggers over hun ervaringen in het buitenland.
We volgen een half jaar lang onder andere Dirk Terwel, een zeepproducent in de Palestijnse gebieden, Teus Visser, een verwerker van cashewnoten in Burkina Faso, Maarten Verbruggen, een fabrikant van bamboe uitvaartkisten in Bangladesh en Gert Nieuwboer en Saskia Griep, duurzame reisondernemers met locaties wereldwijd. De dilemma’s en verrassingen die ze tegenkomen zijn vaak uniek, maar soms ook opvallend gelijk. Maak het mee op grensverleggers.nl, via Twitter (@grensverleggrs) en op Facebook. 

De beste stuurlui

In dit tweede seizoen staan de Grensverleggers er niet alleen voor. Een groep specialisten met ieder een eigen expertise staat de ondernemers bij met praktische tips en hun persoonlijke netwerk. Ook zij zijn te volgen op het Grensverleggers-platform. En u kunt zelf vragen aan ze stellen op de website.
Bob van der Bijl, NABC: "Ik heb een netwerk met 2.000 mensen die betrokken zijn bij ondernemen in Afrika. Dit is een prachtige manier om mijn contacten, kennis en ervaringen te delen."  Daan de Wit, IDH: `Je bent maar acht handdrukken verwijderd van iedereen op aarde. Ik weet niks van duurzaam ondernemen in ontwikkelingslanden maar ken een hoop specialisten op dat gebied. Ik ben je eerste handdruk." 

Nederlandse MKB-ondernemers in het buitenland

Steeds meer Nederlanders zien het avontuur en de mogelijkheden van ondernemen in Afrika, Azië en Latijns Amerika. Landen met veel kansen maar ook eigen (ongeschreven) spelregels. Volg de successen en briljante mislukkingen van negen Grensverleggers en vind antwoorden op uw eigen vragen over ondernemen ‘in den vreemde’.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.