Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemers doen steeds vaker een beroep op leverancierskrediet

11 juli 2012 - Bedrijven die elkaar op rekening leveren, vormen samen al decennia lang de grootste bank van Nederland, constateert Graydon. "Bedrijven geven een gratis lening, want zelfs over het bedrag dat te laat wordt betaald, rekent het bedrijfsleven zelden tot nooit rente," aldus Gertjan Kaart, Algemeen Directeur Graydon Nederland.

Achteraf betalen wordt een kredietvorm die steeds belangrijker wordt, zeker gezien 85 procent van de finance professionals aangeeft dat zij het afgelopen jaar steeds moeilijker krediet bij de bank kregen. 

Moeilijk bancair krediet

Graydon verwacht dat er nog meer beroep op leverancierskrediet wordt gedaan als gevolg van de voortdurende krappe bancaire financiering. In een poll van Graydon onder finance professionals in het MKB (N=529) geeft 85 procent van de finance professionals aan dat zij het afgelopen jaar moeilijker krediet kregen. 77 procent geeft zelfs aan dat banken het bedrijfsleven kapot maken. 

Meer krediet

Bij het verlenen van krediet, kijken banken en leveranciers naar de ratings die kredietinformatie bureaus uitgeven. Het is voor bedrijven dan ook goed om zich af te vragen welke opinie deze bureaus hebben over de kredietwaardigheid van hun onderneming. Kaart: "Veel bedrijven beseffen nog onvoldoende dat ze zelf invloed uit kunnen oefenen op hun rating door hun financiële gegevens bij een kredietinformatie openbaar te maken. Dit levert niet alleen een goede reputatie op, maar vooral ook meer krediet, zowel bancair- áls leverancierskrediet. Iets wat bedrijven in deze tijden hard nodig hebben."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.