Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemer heeft administratie goed op orde

26 juni 2012 - De meeste Nederlandse ondernemers houden hun bedrijfsadministratie keurig bij, al dan niet met behulp van een accountant. Dit blijkt uit een ondernemerspoll van MijnBedrijf onder 470 ondernemers.

Een kleine groep van twaalf procent doet zijn best om alle uitgaven in kaart te brengen, maar ziet door de drukte wel eens iets over het hoofd. Een grotere groep (29 procent) zegt dat weleens iets misgaat, maar dat een accountant meer geld kost dan een vergeten factuurtje hier en daar. 59 procent van de deelnemers vindt geld laten liggen door laksheid doodzonde en heeft dus een boekhouder.


Bron: Telegraaf Doorsturen  |  2  |  Nieuwsbrief

Reacties

Barry

12-07-2012 21:48  |  

Ik denk aan het gezegde ''Je hebt statistieken en je hebt waarheden''. Omdat de (oorspronkelijke) auteur van het artikel de termen accountant en boekhouder verwart en vanwege de populaire schrijfwijze, ben ik des te meer nieuwsgierig naar de onderbouwing van de meting...

Maar ook ik vind dat de meerwaarde van een accountant niet gevonden moet worden in het vinden van een zoekgeraakt bonnetje. Een accountant kan zichzelf terug verdienen met andere zaken (die belangrijker zijn).

Basiskennis boekhouden

24-07-2012 07:43  |  

Door een opleiding boekhouden te volgen kun je ook een groot deel van de boekhouding zelf doen. Het kan in ieder geval nooit kwaad om ee dergelijke opleiding te volgen omdahet ook handig is om wat meer op de hoogte te zijn van de ins en outs in het boekhouden.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.