Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

'Te weinig belastinginkomsten door horizontaal toezicht'

21 juni 2012 - De Belastingdienst loopt elk jaar miljarden mis door horizontaal toezicht. Dat zeggen Belastingdienstmedewerkers, zo blijkt uit interne stukken waarover de Volkskrant beschikt. Horizontaal toezicht is niet gebaseerd op controle achteraf, maar op afspraken die de fiscus vooraf met bedrijven maakt.

De Belastingdienst begon in 2005 met het horizontaal toezicht. De gedachte daarachter was  dat het ‘ouderwets’ is om belastingbetalers alleen maar met wantrouwen te bejegenen. Het systeem van horizontaal toezicht komt erop neer dat als een onderneming beleidswijzigingen doorvoert die fiscale gevolgen hebben, daarover afspraken worden gemaakt met de belastinginspecteur. Aanvankelijk werd het alleen toegepast bij grote bedrijven, maar sinds 2008 ook bij het midden- en kleinbedrijf. Bij zo’n 33.000 bedrijven in deze sector wordt het op dit moment gebruikt.


Bron: ANP, PleinPlus Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Ton

21-06-2012 11:02  |  

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.