Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Minder controle bij goedgekeurd ritregistratiesysteem

5 maart 2012 - De belastingdienst publiceerde afgelopen week een normenkader voor ritregistratiesystemen. Als een ritregistratiesysteem voldoet aan de normen, krijgt de gebruiker van het systeem minder controle. Helaas voldoet nog niet één systeem aan de normen.

Als u ervoor gekozen hebt om met uw auto van de zaak geen privé kilometers te rijden, dan bent u verplicht een ritregistratie bij te houden. Deze kilometeradministratie is echter een administratief gedrocht en wordt ook nog eens bijzonder streng gecontroleerd. Een goed ritregistratiesysteem is dan een uitkomst. De belastingdienst werkt aan een soort erkenning van dergelijke systemen en heeft daarom een normenkader gepubliceerd. Voldoet een systeem aan de normen dan valt u onder een 'verlicht controleregime'. Er zijn op dit moment nog geen systemen die voldoen aan deze systematiek. Dit zit er in de loop van 2012 wel aan te komen. 

Overzicht en uitleg
VAVDZ heeft op haar site de aanbieders van ritregistratiesystemen overzichtelijk op een rij gezet. Verder wordt bijgehouden en getoond welke aanbieders voldoen of gaan voldoen aan het normenkader van de belastingdienst. Op de site wordt verder duidelijk uitgelegd wat een verlicht controleregime precies inhoudt.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.