Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Instructievideo: kansrijk middel om consument te bereiken

29 mei 2012 - Een van de modernere manieren om de aandacht van consumenten te trekken en hen te informeren over klusproducten is het verspreiden van (online) video’s. In de afgelopen jaren maakte slechts een select groepje consumenten gebruik van instructievideo’s. Toch liggen er op dit gebied kansen voor toeleveranciers.

Ruim een kwart van de consumenten geeft namelijk aan dat zij instructievideo’s belangrijk vinden tijdens het klussen. Er is vooral behoefte aan beeldmateriaal over sanitair, tegels en hang- en sluitwerk. Ervaren klussers weten natuurlijk zelf al veel van het uitvoeren van klussen, maar zij blijken toch voor de ingewikkeldere klus graag een instructievideo te willen bekijken. Dat blijkt uit onderzoek van WoonKennis onder ruim 500 consumenten. 

Oriëntatietool
- Twaalf procent van de consumenten bekijkt een instructievideo bij oriëntatie op klussen
- Jongeren hebben meer behoefte aan instructievideo’s dan ouderen
- Video’s zijn ideaal om expertise te claimen en om in te zetten bij aftersales 

Content marketing
Marketing draait de laatste jaren niet meer alleen om het zenden van een promotieboodschap. Consumenten moeten overtuigd worden met interessante informatie. Met zogenaamde content marketing proberen toeleveranciers relevante informatie via de juiste kanalen en voor het juiste publiek aan te bieden om de doelgroep aan zich te binden. In de afgelopen drie jaar heeft zowel voor als tijdens het klussen maar een select groepje consumenten gebruikgemaakt van instructievideo’s. Tijdens de oriëntatie op het klussen gaat het om twaalf procent van de consumenten en bij het uitvoeren van klussen zelf raadpleegt slechts zes procent een video met uitleg.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.