Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

AWVN: koel blijven in cao-overleg

27 april 2012 - Werkgeversvereniging AWVN roept alle partijen die betrokken zijn bij cao-overleg op om kalm te blijven nu Nederland een grote bezuinigingsoperatie over zich heen krijgt. "We moeten vooral niet toestaan dat de cao-lonen omhoog springen als reactie op verwachte koopkrachteffecten."

"De Nederlandse economie is kwetsbaar," zo vervolgt de werkgeversvereniging. "Een loongolf kan desastreus zijn voor de concurrentiepositie van bedrijven. In het cao-overleg wordt steeds meer nadruk gelegd op verbetering van de productiviteit als voor compensatie loonsverhogingen. Het is verstandig om daar mee door te gaan, want het is in ieders voordeel." 

Koopkracht
In het begrotingsakkoord zijn nogal wat afspraken opgenomen die de koopkracht van de burger aantasten, zoals een BTW-verhoging en het niet indexeren van belastingschijven. In het verleden hebben dergelijke koopkrachteffecten vaak geleid tot opwaartse druk op de lonen. 

'Moedig akkoord'
AWVN noemt het akkoord ‘bijzonder moedig’ en prijst de betrokken partijen dat ze eigen korte-termijn-belangen aan de kant hebben geschoven voor het nationale belang. "Dit is het begin van het herstel van vertrouwen in de politiek. Een grote stap."
In dit verband roept AWVN de eigen achterban, het Nederlandse bedrijfsleven op om nadelige effecten die het begrotingsakkoord op de eigen situatie kan hebben voor lief te nemen. Onder andere gaat het dan om de eerste zes maanden WW die voor rekening van de werkgever komt. "Voor iedereen zit er wel iets vervelends is, maar het grote plaatje is goed voor Nederland."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.