Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nog geen akkoord cao horeca

4 april 2012 - FNV Horeca, CNV en de Unie hebben nog geen akkoord bereikt met Koninklijke Horeca Nederland (KHN) over een nieuwe cao horeca. Hoewel op een aantal punten een resultaat is bereikt, liggen de standpunten over de belangrijkste thema's nog ver uit elkaar.

De vorige cao horeca had een looptijd tot en met 31 maart 2012. Dit betekent dat er een cao-loze periode is aangebroken in de horeca. 

Standpunten
De start van de onderhandelingen stond voor eind november 2011 gepland, maar dat is uitgesteld tot februari 2012. Op dit moment zijn er zes onderhandelingsronden geweest. De standpunten over de belangrijkste onderwerpen, zoals loonafspraken en vakvolwassenheid van werknemers liggen nog mijlenver uiteen. 

Respect en waardering
Milen van Boldrik, sectorbestuurder FNV Horeca: "Werknemers verdienen respect en waardering voor hun harde werken. Het is toch niet normaal dat de horecamedewerker de laatste jaren geen koopkracht heeft behouden, omdat de inflatie harder is gestegen dan de lonen in de sector? Zonder werknemers is er geen horeca." 19 april worden de onderhandelingen hervat.

Doorsturen  |  2  |  Nieuwsbrief

Reacties

Jeroen Buitenberg

31-05-2013 14:05  |  

Die laatste alinea is natuurlijk het belangrijkst voor de werknemer, maar vooral ook voor de werkgever.

Zelf heb ik 6 jaar lang in de horeca gewerkt en wist ik vooral zelf niet waar ik recht op had. 9 van de 10 keer zal je werkgever ook geen moeite doen om je hier op te wijzen. Vandaar dat het ook belangrijk is dat het voor iedereen straks duidelijk is hoe de nieuwe CAO er uit ziet en waar deze in te lezen is. Een nieuwe CAO is de eerste stap, maar iedereen recht geven waar ze recht op heeft zal waarschijnlijk nooit gebeuren :)

Karel

13-07-2021 10:01  |  

Het blijft moeilijk. De horeca heeft nou eenmaal medewerkers nodig om de tent draaiende te houden, maar ze willen de medewerkers niet meer betalen. Nu hebben we juist een situatie waarin de horeca staat te springen om meer mensen en ze niet kunnen vinden. Misschien dat de horeca haar mensen nu wat meer gaat betalen?

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.