Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Jan Hadders (Dacom) Drentse ondernemer van het jaar 2012

24 april 2012 - Een onafhankelijke jury heeft Jan Hadders van Dacom uitgeroepen tot Drentse Ondernemer van het Jaar 2012. Met deze titel mogen vader Jan (grondlegger) en dochter Janneke (algemeen directeur) een nieuwe award aan hun prijzenkast toevoegen.

Dacom heeft zich met het TerraSen™-systeem gespecialiseerd in irrigatiemanagement. Bodemvochtsensoren in het veld van de teler laten zien wat de dagelijkse wateropname is in de verschillende bodemlagen van het gewas. Met deze informatie wordt het optimale tijdstip van beregenen bepaald. Hierdoor kan de hoeveelheid water en meststoffen voor het telen van bijvoorbeeld aardbeien teruggebracht worden tot 48 procent. Het bedrijf van Jan en Janneke Hadders is uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf dat ver buiten Drenthe en Nederland bekend staat als autoriteit op zijn vakgebied. Jan en Janneke leveren regelmatig bijdragen aan lezingen op wetenschappelijke congressen en universiteiten. 

Eerdere awards

In 2010 mochten Jan en Janneke Hadders al de ‘Voorloper’-innovatieprijs in ontvangst nemen, een prijs die wordt toegekend door de Commerciële Club Emmen / Zuidoost-Drenthe. Daarbij prees de jury het bedrijf om de getoonde creativiteit, originaliteit, vasthoudendheid en het vermogen zelf initiatieven te ontplooien. "Dacom geeft praktische en bruikbare oplossingen aan boeren voor winstgevende en duurzame akkerbouw in binnen- en buitenland," aldus de jury. In het voorjaar van 2011 mocht Janneke Hadders namens Dacom de prestigieuze award in ontvangst nemen voor het behalen van de eerste plaats in de MKB Innovatie Top 100, in september gevolg door de Syntens co-creatieprijs.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.