Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Leaserijders steeds minder bereid te betalen per kilometer

11 april 2012 - De bereidheid om te betalen per privé kilometer is het afgelopen jaar sterk afgenomen. Er is 27 procent minder draagvlak dan een jaar geleden. VAVDZ geeft als voornaamste reden dat berijders van een auto van de zaak steeds minder vertrouwen hebben in de waarborging van de privacy van hun gegevens.

In de afgelopen maanden steekt het idee om de kilometerheffing opnieuw op de politieke agenda te plaatsen regelmatig de kop op. Het brede draagvlak onder de verschillende belangenorganisaties is tot op zekere hoogte nog steeds aanwezig. Eén miljoen berijders van een auto van de zaak hebben echter een steeds minder goed gevoel over een kilometerheffing. Zo is het draagvlak inmiddels tot onder de 50 procent gedaald. 

Betalen per kilometer
Het aantal berijders dat niet per privé kilometer wil betalen is gestegen tot 40 procent . Opvallend is de grote groei van het aantal berijders dat niet meer weet of het verstandig is te betalen per kilometer. Deze groep is meer dan verdubbeld.
VAVDZ heeft een goed beeld van de redenen waarom berijders minder enthousiast zijn over het betalen per kilometer. Allereerst hebben berijders weinig vertrouwen in ingewikkelde automatiseringsprojecten van de overheid. Verder is er de angst dat het uiteindelijk voor de berijder toch hogere kosten op gaat leveren. Tot slot speelt er het privacy argument. Er is steeds minder vertrouwen dat de reisgegevens goed genoeg beveiligd kunnen worden. 

Uitslag
De uitslag van de enquete die gehouden is onder meer dan 1.300 berijders van een auto van de zaak kunt u hier vinden.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.