Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Schoonmaakwerkgevers nodigen vakbonden uit

19 maart 2012 - De werkgevers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche hebben de vakbonden FNV en CNV uitgenodigd voor een verkennend gesprek. De werkgevers willen praten over de ontstane situatie rond de onderhandelingen voor een nieuwe CAO.

Dit gesprek zal een informeel karakter hebben. De vakbonden hebben inmiddels hun aanwezigheid toegezegd. Werkgevers willen de mogelijkheden verkennen om te komen tot een voor alle partijen acceptabele oplossing. De oplossing moet de 150.000 schoonmakers de zekerheid van een eerlijk loon bieden en werken in een sterke en aantrekkelijke branche. Een oplossing, waarbij alle partijen tegelijkertijd de realiteit van een verder krimpende markt en aankomende forse bezuinigingen onder ogen zien. Het gesprek vindt volgende week plaats. 

Zekerheid
Eerste onderhandelaar Anton Witte: "De afgelopen weken laten zien, dat de crisistijd voor onze branche zwaar is en zelfs nog slechter wordt. Wij blijven toch, ondanks de verslechterende situatie, bereid om binnen het financiële kader van vijf procent te komen tot een oplossing. Dit tegen alle geluiden in van partijen die gaan voor een nuloptie. Wij willen onze 150.000 medewerkers de zekerheid bieden van loon en werken in een sterke en aantrekkelijke branche."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.