Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Werkgevers schoonmaak positief over komend cao-overleg

31 januari 2012 - De werkgevers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche (OSB) zijn positief gestemd over de voortzetting van de CAO-onderhandelingen komende woensdag. Om tot overeenstemming te komen willen de werkgevers kwantitatieve en kwalitatieve afspraken maken voor de 150.000 schoonmakers.

Daarbij zetten zij onder meer in op respect voor de schoonmakers, behoud van mensen, een ruime loonsverhoging, reiskostenvergoeding voor alle schoonmakers, pensioen en een tweejarige CAO. Deze looptijd geeft alle partijen de gelegenheid om van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag een verder succes te maken. 

Code Verantwoordelijk Marktgedrag
De bekendheid van de code binnen en buiten de branche is hoog. De code leidt tot verdere verbetering van markt- en arbeidsomstandigheden in de schoonmaak- en glazenwassersbranche. Ook de lancering van het OSB-keurmerk zal bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van het werk en meer transparantie. Dit zijn pilaren voor een sterke en aantrekkelijke schoonmaakbranche. Komende woensdag praten werkgevers en de vakbonden FNV en CNV verder over de invulling van een nieuwe CAO. De onderhandelingen werden vorige week - na een oproep van de werkgevers - om de dialoog weer aan te gaan, hervat. 

Eerder aanbod
Al eerder boden de werkgevers een pakket van drie procent voor 2012. Dit is bijna het dubbele van de gemiddelde loonstijging van de CAO's die afgelopen jaar zijn afgesloten. Daar is het gemiddelde 1,7 procent. De eisenbundel die FNV al eerder heeft neergelegd, telt op tot een kostenstijging van twaalf procent.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.