Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Inschrijving voor de Food Valley Award 2012 nu open

7 maart 2012 - Wie heeft het meest innovatieve concept, product of proces in handen en wint daarmee dit jaar de Food Valley Award? De stichting Food Valley opent de inschrijving voor bedrijven en organisaties die menen de innovatie met meerwaarde voor de agrifoodsector in handen te hebben.

De stichting Food Valley stimuleert innovatie in de Nederlandse agrifoodsector door ondernemerschap en kennis bij elkaar te brengen. Jaarlijks reikt de stichting Food Valley, onder veel media-aandacht, de Food Valley Award uit aan het bedrijf of de organisatie met het meest onderscheidende initiatief op voedings(gerelateerd) gebied. Het innovatieve karakter en de economische haalbaarheid van het project of initiatief zijn zwaarwegende beoordelingscriteria, maar ook naar de mate en/of originaliteit van samenwerking wordt gekeken. Aandacht voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzaamheid binnen het initiatief dient vanzelfsprekend te zijn. 

Prijs

- Kunstwerk van de hand van Olav Slingerland
- Food Valley Award certificaat
- Promotiefilm van de innovatie (ook voor de genomineerden)
- Tweejarig gouden lidmaatschap van de Food Valley Society

Winnaar 2011
In 2011 won IXL Netherlands de Food Valley Award met de Nutri-Pulse® e-Cooker. Door toepassing van PEF (Pulsed Electric Field) technologie wordt voedsel met behulp van korte elektrische pulsen in korte tijd en bij lagere temperatuur bereid met minimale aantasting van smaak en voedingsstoffen. Een revolutionaire manier van voedselbereiding, die niet alleen smakelijk voedsel oplevert, maar ook een aanzienlijke besparing van energie, water en tijd. Door het snel kunnen 'koken naar behoefte' wordt daarnaast ook de mate van voedselverspilling beperkt.
"Bedrijven die werken aan de productontwikkeling zijn zelf druk bezig met het onderwerp en vol passie. Maar als je als gevolg van zo'n uitreiking van andere partijen te horen krijgt dat zij gepassioneerd zijn van jouw product dan geeft dat een grote hulp," aldus Govert van Oord, Managing Director IXL Netherlands. 

Meer informatie

Voor meer informatie over aanmelden of voordragen, de deelnamevoorwaarden, de jury, innovaties van eerdere winnaars en genomineerden kijk op de site Food Valley Award. Inzendingen dienen 4 mei 2012 te zijn ontvangen door de stichting Food Valley. De bekendmaking van de winnaar en de prijsuitreiking vinden plaats tijdens de Food Valley Expo op 25 oktober 2012 in Hotel en Congrescentrum Papendal in Arnhem.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.