Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nederlandse ondernemers pessimistischer dan Europese collega's

15 december 2011 - Met uitzondering van Bulgarije en Roemenië is in alle EU-landen het ondernemersvertrouwen gedaald ten opzichte van de verwachtingen voor 2011. Het Nederlandse ondernemersvertrouwen voor 2012 (-zeventien) ligt nog eens ruim onder het EU-gemiddelde (-vier).

In Bulgarije, Zweden en Roemenië zijn de ondernemers het meest optimistisch voor 2012. Het meest pessimistisch zijn de ondernemers in Griekenland, Denemarken en Oostenrijk. Dit blijkt uit de Eurochambres Economic Survey (EES). 

Lagere omzet, minder investeringen
Het afgenomen ondernemersvertrouwen in Nederland is het resultaat van een lagere omzetverwachting en het naar beneden bijstellen van de (omvang van) investeringen. Ook verwacht de ondernemer dat het aantal medewerkers in 2012 afneemt. De export vormt een positieve uitzondering. De Nederlandse ondernemer verwacht dat de export in 2012 (door)stijgt, hierover is hij positiever dan zijn EU-collega's.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.