Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemers pessimistisch over omzet derde kwartaal

31 augustus 2011 - De uitkomsten COEN over het derde kwartaal van 2011 bevestigen de versombering van de economische vooruitzichten die de afgelopen weken al door andere trendwatchers zijn geschetst. Er is sprake van een omslag in de omzetverwachting.

Ook de exportverwachting valt terug, en het aantrekken van nieuw personeel en de investeringsverwachtingen maken pas op de plaats. Het afnemende ondernemersvertrouwen weerspiegelt duidelijk de onzekerheid over de financieel economische situatie in Europa en de wereld. 

Richting zoeken
Uit eerdere COEN-metingen bleek al dat ondernemers zoeken naar richting. De terugval in vertrouwen en omzetprognose in het derde kwartaal van dit jaar was ook al zichtbaar in het eerste kwartaal van 2011 en het derde kwartaal van 2010.
In de dalende trend zijn ook lichtpunten te ontwaren. Zo verwachten ondernemers in de sectoren horeca, ICT, onroerend goed en facilitaire diensten nog wel (bescheiden) omzetgroei. Op regionaal niveau hebben ondernemers in Brabant en Zeeland relatief meer vertrouwen in toekomstige economische ontwikkelingen dan in andere regio’s in Nederland.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.