Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Overheid betaalt een derde van haar rekeningen te laat

8 december 2011 - Van alle branches betaalt de zakelijke dienstverlening het snelst. Een crediteur die zijn rekening naar de overheid stuurt, moet het langste wachten op zijn geld. Dit blijkt uit onderzoek van Graydon. Het verschil is precies negen dagen.

De overheid is al jaren de langzaamste betaler van alle branches. De overheid betaald één op de drie rekeningen te laat en gemiddeld wordt na 49,6 dagen voldaan. Dit is een verslechtering van vorig jaar, toen werd gemiddeld na 48,5 dagen betaald. Op de tweede plaats van slechte betalers staan de grafische sector en de chemie & farmacie (48,8 dagen), opgevolgd door de transportbranche met een gemiddelde betaaltermijn van 47,7 dagen.

Gevolgen van te laat betalen
De gevolgen van te laat betalen zijn duidelijk. Iedereen wacht op elkaar met als gevolg een economie die steeds langzamer op gang komt. Graydon waarschuwt dan ook voor de financiële gevolgen voor ondernemingen en de invloed van een trage betalingsmoraal op het aantal faillissementen.

Oproep om tijdig te betalen voor overheid
De overheid onderschat de gevolgen van betalingsachterstanden voor de maatschappij en de economie. Het gaat om een groot bedrag dat nu buiten de economie blijft. Dit dupeert het bedrijfsleven ernstig. Kleine bedrijven zijn afhankelijk van deze betalingen en komen hierdoor in financiële problemen wat zelfs kan leiden tot faillissement.
Graydon geeft aan dat wanneer de overheid eerder zouden betalen, en hun betalingstermijn terug zouden brengen naar 30 dagen, dit een positieve uitwerking heeft op de gehele handelsketen en het aantal faillissementen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.