Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Snel betaald worden? Doe zaken met Zeeuwen

7 december 2011 - Van alle provincies betalen Zeeuwen het snelst. Een crediteur die zijn rekening naar Flevoland stuurt, moet het langste wachten op zijn geld. Dit blijkt uit onderzoek van Graydon. Het verschil is precies vier dagen.

Gemiddeld wordt ruim 40 procent van alle facturen niet binnen de gestelde gebruikelijke termijn van 30 dagen betaald. In Zeeland wordt het snelst aan de betalingsverplichting voldaan. Gemiddeld staat daar een nota 42 dagen open. Een gegeven dat niet alleen in het derde kwartaal van 2011 opgaat, maar ook het hele voorgaande jaar.

Flevoland loopt al een tijdje achter in betalingssnelheid
Flevoland betaalt het langzaamste van alle provincies, gemiddeld wordt na 46 dagen voldaan. Dit is wel een verbetering ten opzichte van 2010, waarin gemiddeld na 47 dagen werd voldoen. Op de tweede positie van wanbetaling staat Groningen, met een gemiddelde betalingstermijn van 46 dagen.

Gevolgen van te laat betalen
De gevolgen van te laat betalen zijn duidelijk. Iedereen wacht op elkaar met als gevolg een economie die steeds langzamer op gang komt. Graydon waarschuwt dan ook voor de financiële gevolgen voor ondernemingen en de invloed van een trage betalingsmoraal op het aantal faillissementen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.