Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Tweetjemee wint Haarlem Inc.

23 november 2011 - In Haarlem is het ondernemersduo Manette Zeelenberg en Maarten Bennis uitgeroepen tot winnaar van ondernemerswedstrijd Haarlem Inc. 2011. Tweetjemee.nl is een online vrijmarkt waar lokaal kokers en eters elkaar vinden en waar een maaltijd tegen betaling af te halen is.

Zeelenberg en Bennis wacht als winnaars van Haarlem inc praktische ondersteuning en gratis advies. De korte slotverdediging vanhet duo overtuigde de jury unaniem. "Tweetjemee heeft gedurende het zomertraject bewezen dat ze inspeelt op een interessante markt met een sociaal karakter," legt Martin West, avondvoorzitter en mede-initiatiefnemer van Pré Wonen uit. "Het duo Zeelenberg en Bennis is de afgelopen maanden gegroeid en heeft duidelijk iets gedaan met de tips en adviezen die we hebben meegegeven. Een bijkomend voordeel is dat dit winnende idee bijdraagt aan de vergroting van de leefbaarheid in de regio. We hebben er alle vertrouwen in dat Tweetjemee net als de Logobus een groot succes wordt." 

Eerste contacten
Zelf zijn Zeelenberg en Bennis blij verrast met het winnen van de prijs: "Wij hadden nergens op gerekend, hoewel wij natuurlijk overtuigd waren van ons concept. Des te leuker dat we gewonnen hebben. Na afloop hebben we erg leuke reacties gekregen. De eerste contacten zijn inmiddels al gelegd. Heel waardevol net zoals de gehele aanloop naar de uiteindelijke finale". 

Overige kanshebbers
De overige ideeën die tijdens de finale werden verdedigd zijn een vernieuwend reisportal, een commercieel samenwerkplatform voor ingenieurs, een BBQ cateraar en een exclusieve botenbouwer. Wat opvalt aan de inzendingen is de innovatieve kijk op ondernemerschap. Ondernemen gaat uit van een idee of een vaardigheid, een gat in de markt, maar de waarde van de onderneming start pas bij het creëren van een netwerk van klanten en relaties. 

Haarlem Inc.
Haarlem Inc. is het initiatief van de Haarlemse bedrijven en organisaties (Young-) MKB-Haarlem, Pré Wonen, Rabobank Haarlem en Omstreken, BDO-accountants, INHolland Haarlem, ROC Nova College, Pot Jonker Seunke Advocaten en Figee Innovatie Theater (FIT). Haarlem Inc heeft als doel ondernemers en het ondernemerschap in de regio Haarlem te stimuleren.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.