Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

'MKB lijdt onder extra belasting banken'

18 november 2011 - Het invoeren van een bankbelasting zou funest zijn voor het midden- en kleinbedrijf. Zo'n maatregel zou tot gevolg hebben dat de kredietkraan voor ondernemers nog verder dichtgedraaid wordt, vreest Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland in BNdeStem.

Biesheuvel riep de politiek op geen bankbelasting in het leven te roepen en wees erop dat ondernemers de laatste jaren toch al moeilijker kredieten van banken krijgen. 

Overheidshulp
Minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) wees er op zijn beurt op dat het kabinet het mkb op diverse manieren helpt bij het verkrijgen van krediet en dat de overheid overbodige regels schrapt. Voor veel ondernemers is de gemeente de belangrijkste bron van hinderlijke regels, aldus Verhagen. Hij riep het mkb dan ook op een lijst te maken met gemeenten die ondernemersvriendelijk zijn en met gemeenten die veel hinderlijke regels hanteren. "Als we weten waar het echt bar en boos is, kunnen we die gemeenten daarop aanspreken."


Bron: BN/De Stem Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.