Ondernemen met de beste ondersteuning

Webloggers

Marcel Groenenboom

Over Marcel Groenenboom Director General Business & Channels bij SAP Nederland BV.

Marcel Groenenboom studeerde Business Management aan de Universiteit Twente. Hij begon in 2004 bij SAP als Sales Director en trad in 2008 toe tot het Management Team. Voor hij aan de slag ging bij SAP was hij onder meer werkzaam bij SAP partner HP. Als Director General Business is Marcel onder meer verantwoordelijk voor de diverse afzetkanalen van SAP, variërend van Value Added Resellers en Business One Partners tot OEM en Distribution Partners. In zijn blogs gaat Marcel Groenenboom onder meer op zoek naar het geheim van succesvolle SAP partners.

esther.sieverding@co-workx.nl

Weblog's van Marcel Groenenboom

Groeiers durven risico's te nemen

Door: Marcel Groenenboom , 21 november 2013

De media heeft de neiging om te kijken naar het succes van het MKB in Duitsland. Bij SAP wilden we weten hoe middelgrote bedrijven in Nederland zich op het wereldtoneel begeven. Want ook in ons land zijn er tal van ondernemingen die op wereldschaal een vooraanstaande rol spelen.

Lees verder

Van eenmanszaak naar miljoenenorganisatie

Door: Marcel Groenenboom , 26 oktober 2013

We kennen allemaal de verhalen van de jonge ondernemers die vanuit hun zolderkamer een eigen bedrijf zijn gestart en dat inmiddels miljoenen euro’s waard is. Wat maakt deze ondernemers nu zo succesvol? Zijn het hun creatieve ideeën? Of spelen meer factoren een grote rol?

Lees verder

Nieuwe bezems vegen schoon

Door: Marcel Groenenboom , 23 september 2013

Nieuwe bezems vegen schoon. We kunnen de problemen niet oplossen met dezelfde lijn van denken die we gebruikten om ze te creëren. De eerste zin is een algemene volkswijsheid; de tweede een citaat van Albert Einstein. En ze zijn allebei van toepassing op het besluit van Hans Biesheuvel die deze maand bekend maakte te stoppen als voorman van MKB Nederland. Hij richt een nieuwe beweging op om de belangen van de kleinere ondernemer te behartigen: ONL (Ondernemend Nederland).

Lees verder

Een buitenlands avontuur begint met stevige wortels in de Hollandse klei

Door: Marcel Groenenboom , 01 augustus 2013

Voor het MKB ligt er nog een enorm potentieel aan exportmogelijkheden buiten de Europese Unie. Hoe kun je daar een graantje van meepikken? Een buitenlands avontuur begint met stevige wortels in de Hollandse klei. Zorg dus dat je een goede positie hebt op de binnenlandse markt. Maar welke hulpmiddelen kennen we nog meer?

Lees verder
1