Ondernemen met de beste ondersteuning

Weblog

Dit moet de ondernemer eten voor zakelijk succes

Door: Annemiek Shrestha-van der Krogt, 17 april 2018 - Voeding is belangrijker voor zakelijk succes dan je denkt. Wat je eet, heeft immers niet alleen invloed op je gezondheid, maar eveneens op je prestaties als ondernemer. Ook je concentratie en focus worden beïnvloed door wat je dagelijks binnenkrijgt. Deze vier voedingsmiddelen dragen in het bijzonder bij aan het succes van je onderneming:
 


1.Boerenkool
Boerenkool is één van de beste voedingsmiddelen die je kunt eten als ondernemer. De groente is caloriearm en juist heel voedingsrijk. Zo bevat boerenkool veel eiwitten, vezels, ijzer en vitamine A, C en K. Al deze voedingsstoffen dragen bij aan jouw zakelijk succes.

Eiwitten zijn essentieel voor de celvernieuwing en spieropbouw. Ook geven ze je ‒ net als vezels ‒ lange tijd een verzadigd gevoel, wat gezond is voor je gewicht. Hierdoor blijf je als ondernemer fit en in vorm, wat aan de basis ligt van ondernemerssucces. Je vindt de groente dan ook in een smoothie om af te vallen bij je buik.
De vitamines A en C in boerenkool houden je weerstand op peil en werken celbeschermend. Vitamine K draagt bij aan gezonde bloedvaten en daarmee aan de gezondheid van je hart. Zo blijf je zowel op korte als op lange termijn gezond.
Ook gezonde omega-3 vetzuren vind je in boerenkool. Deze vetzuren zijn niet alleen essentieel voor een gezonde hersenfunctie, wat je nodig hebt voor een goede concentratie en een scherp geheugen. Ook helpen deze vetzuren om andere voedingsstoffen uit voeding op te nemen. Dit draagt bij aan een hoger energiepeil, wat een productieve werkdag mogelijk maakt. Hier vind je nog 7 tips voor een gezondere en productievere dag.

2.Bosbessen
Bosbessen zijn ontzettend rijk aan antioxidanten, die je leervermogen en geheugen versterken. Ook houden ze je hersenen gezond als je ouder wordt. Vooral de antioxidant resveratrol is verantwoordelijk voor deze gunstige werking. Maar deze gezond stof doet nog meer voor jou als ondernemer.
Resveratrol gaat oxidatieve stress tegen, wat gunstig is voor je bloeddruk en je bloedsuiker. Ook houdt het je weerstand op peil doordat het virussen en bacteriën bestrijdt. Bovendien herstelt en verjongt de stof je cellen, wat je levensduur verlengt.
Iedere dag een handje bosbessen versterkt je intellectuele vermogens en houdt je als ondernemer gezond. Zet dit gezonde fruit dus dagelijks op het menu.


3.Eiwitten
Door regelmatig vers, onbewerkt vlees te eten voorzie je je lichaam van alle eiwitten die je nodig hebt om je mentale vermogen te vergroten. Andere goede eiwitbronnen zijn:

  • Bonen
  • Linzen
  • Noten
  • Zaden
Deze voedingsmiddelen bevatten ook veel vitamines, die eveneens je denkkracht stimuleren. Zorg dat deze voedingsmiddelen dagelijks op je bord liggen.

4.Groene thee
Zowel groene thee als groene thee extract verbeteren je hersenfunctie, vooral als het om je geheugen gaat. Dat is gunstig voor je succes als ondernemer, want hierdoor kun je alle informatie die op je afkomt beter en langer onthouden.
Het effect van groene thee helpt je eveneens om overzicht te blijven houden en daarmee de regie over je onderneming te blijven voeren. Zo blijf je niet alleen beter gefocust, maar ben je bovendien ook productiever.
Als je iedere dag bewust kiest wat je in je mond stopt, kan dat het verschil maken tussen als het gaat om optimaal presteren als ondernemer. Ken jij nog meer voedingsmiddelen die bijdragen aan ondernemerssucces? Deel het hieronder in de reacties!
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Over de auteur:

Annemiek Shrestha-van der Krogt (1975) is eigenaar van Open Contact Training & Communicatie van waaruit ze communicatietrainingen verzorgt en bedrijven ondersteunt bij de online vindbaarheid. Als health blogger voor Floraa.nl combineert ze haar passie voor schrijven met haar interesse in gezondheid en gezonde voeding. Ze begon haar loopbaan als redacteur bij Weleda Nederland, zette een nieuw bladconcept om tot magazine voor de Naturisten Federatie Nederland (NFN) en verzorgde de communicatiemiddelen voor Meurs HRM (nu eelloo). Haar eigen onderneming startte ze in 2015.

Reacties

PETER

18-04-2018 13:43  |  

Dank je voor de goede adviezen Annemiek. Welke noten zijn goed, er zijn er zoveel. Walnoten en cashewnoten zijn mijn favoriet. En wat vind je van de avocado, het schijnt een gezonde vet te zijn. Zou je die ook aanbevelen.

Annemiek Shrestha-va...

9-06-2018 09:36  |  

Beste Peter, hartelijk dank voor je reactie. Ik zou zeker avocado aanbevelen, want deze vrucht bevat veel gezonde vetzuren en daarnaast veel vitamines en vezels.
Noten als walnoten zijn ook heel gezond, want deze bevatten het meeste omega 3 vetzuren van alle noten. Ook zijn ze rijk aan antioxidanten. Ook amandelen, hazelnoten, pistachenoten, pecannoten en macadamianoten zijn heel gezond. Paranoten bevatten ook gezonde stoffen, maar daarvan eet je het beste niet te veel vanwege hun hoge gehalte aan selenium. Cashewnoten zijn eigenlijk geen noten, maar peulvruchten (net als pinda's). Ze bevatten gezonde eiwitten, mineralen en vetzuren. Ik zal eens wat uitgebreider op noten ingaan in een komende blog.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.