Ondernemen met de beste ondersteuning

Weblog

Zeven opkomende Webdesign Trends in 2018

Door: Tim Welzen, 22 maart 2018 - Ontdek de webdesign trends in 2018. Trends zijn er niet alleen om te volgen, maar werpen ook een interessante blik op nieuwe inzichten en technologieën. Daarom hebben we bij Elephant Design de nieuwe ontwikkelingen voor 2018 op een rijtje gezet.
 


1.   Web Animatie  
Nu we uitgekeken zijn op de standaard grid-designs is de liefde voor de Parallax  animatie ook wel voorbij. We zien nu meer, subtiele, animatie van individuele componenten die afhankelijk is van tijd- of userinteractie. De animatie kan functioneel zijn, doordat het de gebruiker naar zijn bestemming leidt, maar is vooral ook bedoeld om de kijker te plezieren en te verrassen. Een mooi voorbeeld zijn de bubbels van 7-up: www.7up.nl/7up, en op onze homepage kunt u ook genieten van een mooie animatie, die we, indien gewenst, ook voor u kunnen ontwerpen en bouwen. En zeg nu zelf: Een boodschap is makkelijker te behappen als die aangekleed wordt met een prachtige animatie. Dit is onze favoriet van alle webdesign trends in 2018.

2.   In webdesigns krijgen Illustraties een prominente rol  
Daar waar men tot voor kort erg was gericht op het perfectioneren van de responsive webdesign technologie, zien we nu duidelijk weer meer aandacht voor unieke designs. Er wordt veel gebruik gemaakt van speciaal ontworpen illustraties om een unieke sfeer te creëren. Hieronder een mooi voorbeeld van een individueel design met een unieke uitstraling. En dankzij de mogelijkheden van de moderne design software, zien we ook steeds meer 3D web designs verschijnen.

3.   Particle Backgrounds  
De enorme groei van mobiel webverkeer heeft ons gedwongen om alternatieven te zoeken voor zwaar video verkeer. Particle Backgrounds zijn kleine stukjes javascript die het mogelijk maken  om animaties volledig in de achtergrond op te nemen zonder dat deze de performance van de website beïnvloeden. De lichtgewicht animaties zijn vaak prachtige kunstwerkjes en een genot om naar te kijken. Ze trekken gelijk de aandacht van de bezoeker. Zie het haast hypnotiserende voorbeeld op helloheco.com.

4.   Levendige en verzadigde kleuren  
De tijd van rustige, voorzichtige en pasteltinten is voorbij. In 2018 zien we levendige, harde, volle en contrasterende kleuren. Dit past bij het nieuwe opkomende brutalisme, als tegenhanger van het minimalistisch design. De geoptimaliseerde scherm- en druk technologieën leggen eigenlijk geen beperkingen meer op. Een mooi voorbeeld, waar de kleuren de website echt dragen, is elburro.no.

5.   Diepte en Drop Shadows  
Lang domineerde het flat UI design van Microsoft (Metro) en Apple, totdat Google het Material Design introduceerde. Met behulp van verlopen en slagschaduw werd een realistische diepte toegevoegd aan de illustraties. Door het gebruik van deze techniek kan men redelijk eenvoudig interessante illustraties maken. Met een iets vrijere interpretatie, in combinatie met nieuwe web-technologieën en levendige kleurovergangen, levert dit een zeer prettige gebruikerservaring op.

6.   Webdesign met gebroken Grid Layouts  
Met de nieuwe web-development technieken kunnen we definitief breken met het beperkende, standaard, rechthoekige grid-design. Dit levert nieuwe en onconventionele designs op. Door het gebruik van grensoverschrijdende elementen en diagonale lijnen wordt de bezoeker door de website heen geleid. Ook het menu hoeft geen standaard lay-out meer te hebben.

7.   Variabele Fonts  
Tenslotte is het gebruik van uitgesproken bold, oversized en kleurrijke fonts populair. Het font kan ook functioneel onderdeel zijn van het design. Gecombineerd met technieken zoals overprint en cut-outs zijn deze designs een onmiddellijke eyecatcher. Op de volgende site combineert de typografie zelfs beeld en geluid: newmusicdublin.ie.

Vooruitkijkend naar 2018  kunnen we ons verheugen op een veelvoud aan nieuwe frisse designs en kunnen we niet wachten om te zien hoe designers de grenzen gaan verleggen. Bij Elephant Design zijn we alvast begonnen en kunt u profiteren van onze professionele designs en onze expertise om deze designs voor u te vertalen naar oogstrelende, unieke en functionele websites.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Over de auteur:

www.elephantdesign.nl
ELEPHANT DESIGN is een web/grafisch design bureau. Wij dragen bij aan het succes van uw onderneming. Een visueel aantrekkelijke website te bekijken op tablet, computer en telefoon en slimme betaalbare online marketing voor het werven van nieuwe klanten.
Webdesign Zuid-Limburg
Webdesign Limburg

Reacties

Mike

30-06-2018 21:12  |  

Duidelijk artikel waarvoor mijn dank.

Heikoop Webdesign

27-02-2020 10:24  |  

Nog steeds een goed artikel. Brengen jullie ook alle webdesign trends van 2020 in kaart?

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.