Ondernemen met de beste ondersteuning

Weblog

Bedrijfskleding bedrukken? Enkele praktische tips

Door: Danny Bijl, 26 maart 2015 - De mening over bedrijven wordt bij klanten niet alleen bepaald door hun dienstverlening, service en communicatie via bijvoorbeeld de website. Het personeel is het belangrijkste visitekaartje dat je als bedrijf hebt en het is dan ook van groot belang dat zij uitstralen dat klanten met een professioneel bedrijf te maken hebben. Gepaste bedrijfskleding is hierbij belangrijk, daarom geeft Digitransfer tips als je binnenkort voor je medewerkers of jezelf bedrijfskleding wil aanschaffen. 


Medewerkers moeten optimaal presteren en dit gaat het best als ze zich comfortabel voelen in mooie bedrijfskleding in de juiste maat en met een mooie pasvorm. Zit kleding slecht of is deze te warm of te koud dan zijn mensen afgeleid van hun taak en kunnen ze zich niet goed richten op hun primaire werkzaamheden. Niet alleen het personeel zal overigens afgeleid zijn, klanten valt het ook snel op dat iemand er onverzorgd uitziet als de kleding niet representatief is.
 
Bedrijfskleding moet aan wettelijke regels voldoen

Uiteraard is er binnen een bedrijf al veel wet- en regelgeving waarmee je rekening moet houden. Dit is ook het geval bij bedrijfskleding, deze mag namelijk alleen maar onbelast aan medewerkers ter beschikking worden gesteld mits het aan een aantal voorwaarden voldoet. Anders zou het namelijk kunnen vallen onder het vergoeden of verstrekken van werkkleding, en dit mag niet onbelast worden gedaan. Werkkleding die onbelast ter beschikking wordt gesteld moet een uniform of overall zijn, kleding die voornamelijk geschikt is om alleen op de werkplek te dragen, of kleding die achterblijft op de werkplek. Ook voor wat betreft de bedrukking zijn er bepaalde regels die gelden. De kleding moet bijvoorbeeld voorzien zijn van tenminste een zogeheten beeldkenmerk, waarbij je moet denken aan de bedrijfsnaam en / of een logo. Van de bedrukking(en) moet het aantal vierkante centimeters worden opgeteld, en dit moet minimaal 70 cm² bedragen. 

Na de aanschaf regelmatig checken
Soms denken mensen dat ze na de aanschaf van bedrijfskleding hier lange tijd geen omkijken meer naar hebben. Ze vergeten echter dat bedrijfskleding – zeker kleding die vaak gedragen wordt – ook snel kan slijten en er vaal uit kan gaan zien, en dat er gaten of scheuren kunnen ontstaan. Check daarom kleding regelmatig, voordat het personeel in gevaar kan brengen of klanten vinden dat medewerkers er niet meer echt representatief uitzien. 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Henk

5-04-2015 04:38  |  

Dit zijn allemaal goede tips. Bedrijfskleding is representatief voor je bedrijf dus je wil dat dit goed op orde is.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.