Ondernemen met de beste ondersteuning

Weblog

Welk type vloerbekleding kies ik voor mijn kantoor of bedrijfsruimte?

Door: Danny Bijl, 23 november 2014 - De vloer vormt de basis voor de (her)inrichting van uw kantoor of bedrijfsruimte. Deze keuze is vaak het vertrekpunt voor de verdere inrichting. Er is echter één knelpunt: het enorme aanbod in types vloerbekleding, dessin en kleur. Hoe kiest u de vloer die past bij de functionaliteit, sfeer en uitstraling die u wenst? Hakkert projectinrichting heeft enkele handig tips voor u.

Begin met de materiaalkeuze
Breng in eerste instantie in kaart voor welk doeleinde de ruimte gebruikt gaat worden.
In ruimtes waar akoestiek een belangrijke rol speelt zoals een vergaderruimte of een gedeeld kantoor kunt u bijvoorbeeld met tapijt(tegels) snel het gewenste resultaat bereiken.

Ruimtes met intensief verkeer, zoals een entree, een gang of kantine wilt u graag eenvoudig en snel kunnen reinigen. Vaak wordt hier gekozen voor een pvc vloer, linoleum of gietvloer. Deze producten zijn eenvoudig te reinigen, desgewenst ook machinaal.

Als u bepaalde ruimtes een luxe, tijdloze en duurzame uitstraling wilt geven kunt u ook voor uw bedrijfsvloer kiezen voor parket of planken vloer. De juiste afwerking zoals hardwax of industrielak zorgt ervoor dat ook deze vloeren perfect toe te passen zijn in ruimtes met intensief verkeer.
 
Kleurkeuze bepalen kan eenvoudig zijn
De zakelijke klant kiest vaker voor "veilige" kleuren zoals antraciet en donkerbruin. Deze kleuren geven een professionele uitstraling en zijn vrijwel tijdloos.
Met de keuze voor felle of opvallende kleuren kunt u een statement maken of verwijzen naar uw bedrijfskleuren. Een nadeel kan echter zijn dat het geheel vrij druk wordt of een minder professionele uitstraling heeft.
Accentkleuren of "insets" geven u de mogelijkheid om een stempel te drukken op de ruimte zonder dat dit overheersend wordt. Van belang is wel om vooraf een ontwerp te laten maken en goed na te denken over eventuele looplijnen.

Kleurkeuze is ook van invloed op de levensduur van uw vloerbekleding. Lichte kleuren tapijt(tegels) zijn minder praktisch in ruimtes met veel verkeer en zullen vaak eerder vervangen worden. Donker gekleurd pvc of parket accentueert eventuele krassen. Polishen of schuren is dan vaak noodzakelijk, dit brengt een aanzienlijke verhoging van uw onderhoudskosten met zich mee.
 
Onderhoud
Elk type vloerbekleding heeft zijn specifieke onderhoudseisen. Een vloer die regelmatig wordt gereinigd en onderhouden gaat langer mee. Fabrikanten hebben altijd een onderhouds- en reingingsadvies. Het is van groot belang om dit op te vragen en te communiceren met het schoonmaakbedrijf. Gebruik van onjuiste onderhoudsmiddelen kan van invloed zijn op de garantie.

Een schoonloopzone met een ruime entreemat is een perfecte investering. Vuil en vocht van buiten worden hier al opgevangen voor het betreden van het bedrijfspand. De onderhoudsinterval kan hierdoor omlaag, net als de daarbij behorende kosten.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Richard de Klerk

13-04-2015 08:17  |  

Even een snelle tip: Zoals aangegeven vereist niet elke vloer dezelfde reinigingsfrequentie. Toch ben ik gewend dat men hier doorgaans te licht over denkt en niet beseft hoeveel tijd er jaarlijks in het reinigen gaat zitten.

Erwin Werner

27-07-2015 10:26  |  

Het is ook juist het onderhoud - of beter gezegd: het gemis daarvan - dat uiteindelijk een grote kostenpost blijkt te zijn. Uitstellen daarvan heeft dus geen zin en is absoluut niet aan te raden.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.