Ondernemen met de beste ondersteuning

Persberichten

Energiedirect.nl trotse winnaar Gouden Energie Award

12 maart 2015 - De inhoud van dit persbericht is niet afkomstig van de redactie van Briskmagazine.nl en derhalve niet journalistiek getoetst.

Met de hoogste scores op prijs, klantenservice en klanttevredenheid is energiedirect.nl de winnaar geworden van de eerste Pricewise Gouden Energie Award, die in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction tot stand is gekomen op basis van ruim 1 miljoen prijsvergelijkingen en 3000 klantbeoordelingen

Directeur Hans de Kok van Pricewise reikte de consumentenprijs vanmiddag uit aan Jorrit Pijlman, formulemanager van energiedirect.nl.
 
 
Energiedirect.nl
Jorrit Pijlman: "We zijn er trots op dat energiedirect.nl de betrouwbare, eerste keuze voor de prijsbewuste consument is. We werken al sinds 2002 hard aan de laagste prijzen, zonder de online service uit het oog te verliezen. Deze award is een bevestiging voor onze klanten dat ze goed zitten."
 
Mark van Zon, commercieel directeur van energiedirect.nl: "Een sterke motivatie om zo door te gaan en ons merk verder uit te bouwen als dé uitdager in de markt die klanten op zichtbare en gedurfde wijze helpt grip op hun energiekosten te houden." 
 
Nieuwkomers grote winnaars
Hans de Kok: "De Energie Awards zijn een jaarlijks initiatief om de markt scherp te houden en de consument een onafhankelijk en transparant inzicht te geven in de prijs en kwaliteit van Nederlandse energieleveranciers. Als de grootste energievergelijker van Nederland, hebben wij het meest complete marktoverzicht, inclusief klantbeoordelingen en alle welkomstbonussen en actietarieven die vaak alleen via onze vergelijker worden aangeboden." De relatieve nieuwkomers doen het opvallend goed. Energiedirect.nl kreeg gemiddeld een 8,2 voor  prijs en klanttevredenheid. Greenchoice heeft de zilveren award gewonnen, nipt gevolgd door E.ON met brons. De grote drie, Nuon, Essent en Eneco zien we terug op respectievelijk plaats vijf, zes en tien. De Kok: "Hun lagere klassering en de sterke prestaties van de nieuwkomers zijn vooral het gevolg van prijsbeleid. Op kwaliteit ligt de top 10 dicht bij elkaar."
 
Dienstverlening Nederlandse energieleveranciers behoort tot de beste in Europa
"Met een gemiddelde klantbeoordeling van 7,6 zien we dat in de hele markt de dienstverlening de afgelopen jaren sterk is verbeterd. Sterker nog, de dienstverlening van de Nederlandse energieleveranciers behoort tot de beste in Europa. Dit staat in groot contrast tot de andere Europese markten waar Pricewise actief is. Naast onze directe vergelijkingssites in Nederland en Duitsland, organiseert Pricewise in ruim tien Europese landen energiecollectieven met consumentenorganisaties, overheden en mediabedrijven. Hierdoor hebben we een compleet en gedetailleerd overzicht van de verschillende Europese energiemarkten en de marktwerking.
 
De energiemarkten in Engeland, Duitsland, Nederland en België zijn de meest concurrerende in Europa. Duitsland kent bijna 1400 energieleveranciers. In Zuid-Europese landen zie we veel minder concurrentie en transparantie als het om tarieven gaat. Vaak zitten deze markten flink op slot. In Frankrijk is de energie- en gasmarkt nog voor het grootste deel in handen van de twee staatsbedrijven, EdF en GdF. Op de Spaanse markt zijn wel meer aanbieders dan in Frankrijk, maar de markt is met gesubsidieerde distributiekosten en een dikke politieke vinger in de gereguleerde tarieven-pap een erg onoverzichtelijke markt. En in landen als Oostenrijk en Slovenië moeten klanten bij het overstappen nog een handtekening zetten bij de netbeheerder. Terwijl consumenten in België zo vaak mogen overstappen als ze willen zonder de boeteclausule voor contractbreuk, die we in Nederland wel kennen."
 
Marktwerking in Nederland
"De relatief efficiënte marktwerking in Nederland is het gevolg van het grote aantal spelers, het scheiden van netwerkbeheerders en energieleveranciers, en de aanwezigheid van vergelijkingssites zoals Pricewise," vervolgt De Kok. "Maar ook toezichthouders als ACM dragen bij aan de transparante informatievoorziening richting de consument. Zo doet de ACM regelmatig onderzoek en stelt duidelijke communicatierichtlijnen voor zowel leveranciers als vergelijkers".
 
Overstapdruk
"Met een groot aanbod van leveranciers is de Nederlandse energiemarkt enorm in beweging. Wij zien dat ook productdifferentiatie, servicekwaliteit en vertrouwen een belangrijke rol spelen bij het keuzeproces. En hoewel prijs vaak de doorslag geeft, red je het in deze competitieve markt niet alleen met scherpe energietarieven. Anders stappen je klanten net zo makkelijk weer over. Het is uiteindelijk deze overstapdruk, die de grootste drijver is achter de marktwerking in Nederland. Met de Energie Awards willen we bijdragen aan nog meer transparantie. Het is de doelstelling van Pricewise om andere Europese markten op dezelfde manier open te breken."
 
Hans de Kok reikt woensdag 11 maart om 14:30 uur de gouden Pricewise Energie Award uit aan Jorrit Pijlman, Head of Formula van Energiedirect.nl. Om 16:00 uur neemt Roel Meijerink, directeur Benelux van E.ON de bronzen Energie Award in ontvangst. De zilveren Pricewise Energie Award wordt op 19 maart om 10:00 uur uitgereikt aan sales manager Jurjen Algra van Greenchoice. 
 
Certificaat Bij de Gouden, Zilveren en Bronzen Pricewise Energie Award hoort een certificaat en een logo dat de winnaars op hun website kunnen voeren. Pricewise zal elk jaar deze award uitreiken. Lees hier hoe de Pricewise Energie Award tot stand is gekomen.

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.