Ondernemen met de beste ondersteuning

Persberichten

Thuiswerken niet altijd even makkelijk? Wel met deze 4 tips!

6 augustus 2021 - Worden jouw werkdagen ook wel eens werkavonden nu je meer vanuit huis werkt? Niet handig, want zo raakt je werk- en privébalans door de war. Hoe je dan wel die balans houdt? Wij geven een aantal tips.
 

Tip 1: Maak aan het einde van de werkdag een takenlijst voor de volgende dag
Maak jij altijd pas op de dag zelf een takenlijst? Hoewel het altijd goed is om een takenlijst te maken, is het handiger om dit aan het einde van de werkdag voor de volgende dag te doen. Dan zit je namelijk nog in de workflow en weet je precies welke taken nog moeten gebeuren of extra aandacht nodig hebben. Neem daarom aan het einde van de werkdag de tijd om op te schrijven wat je vandaag hebt gedaan en of daar nog iets niet helemaal van is afgerond, waar je vandaag geen tijd voor hebt gehad en wat er voor de volgende dag op de planning staat. Dit helpt om je werkdag goed af te sluiten en zorgt voor meer rust. Vind je het lastig om takenlijsten te maken en taken te prioriteren? Volg eens een cursus timemanagement, zodat jij voortaan als de beste takenlijsten kunt maken.
 
Tip 2: Leg je werkspullen aan het einde van de werkdag uit het zicht
Met een dagje thuiswerken neem je het misschien nooit zo nauw met werktijden. Je kunt namelijk werken wanneer je wilt. Zo is het bijvoorbeeld makkelijk om na het eten nog even wat voor werk te doen of toch nog even je mail te checken. Tip: leg je werk laptop en andere spullen die je aan werk herinneren uit het zicht. Zo voorkom je de neiging om toch nog even je laptop erbij te pakken. Ook is het handig om aan het einde van de werkdag je werkplek op te ruimen.
 
Tip 3: Luister aan het begin en aan het einde van de werkdag iedere dag naar hetzelfde nummer
Een andere tip om beter je werktijden te kunnen bepalen tijdens een dagje thuiswerken, is om aan het begin van de werkdag - iedere dag - naar hetzelfde nummer te luisteren. Zo krijgt je brein namelijk het seintje dat het tijd is om de werkdag te starten. Ook aan het einde van de werkdag kun je deze tip opvolgen, zodat je brein het signaal krijgt dat je je laptop dicht mag klappen. Gebruik daar dan wel een ander nummer voor
 

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.