Ondernemen met de beste ondersteuning

Persberichten

Welke zakelijke voordelen biedt glasvezel?

27 mei 2021 - Op veel plekken in Nederland ligt momenteel glasvezel. Echter, wat veel bedrijven niet weten is dat zij direct kunnen overstappen naar deze ontzettend snelle internetverbinding. 

Een glasvezelverbinding activeren biedt bedrijven veel voordelen en daarnaast een toekomstperspectief. In de huidige 1,5-meter samenleving is thuiswerken de nieuwe standaard. Een snelle internetverbinding is essentieel geworden tijdens een belangrijke vergadering of om bereikbaar te blijven voor collega’s en klanten. Veel ondernemers vragen zich af wat deze voordelen zijn, dus zijn ze hier voor je op een rijtje gezet. 
 
Hoge snelheid internet met glasvezel 
‘Internet is internet’, een veel voorkomende gedachte. Maar dat is niet zo. Er zitten grote verschillen in internet via een glasvezel- coax-, of koperkabel. Zo is de capaciteit van één glasvezel miljoenen keren groter dan van coax of koper. Het gezegde ‘zo snel als het licht’ kan hier letterlijk worden genomen, aangezien glasvezel via licht wordt doorgegeven. Met een glasvezelverbinding kan een snelheid tot 10 Gbit/s worden behaald. De hoogste snelheid die met coax of koper behaald kan worden is 50 Mbit/s. Dit is dus een aanzienlijk verschil. Het gebruik van zakelijk glasvezel voorkomt dus slechte verbindingen of traag internet tijdens online meetings. Maar dat niet alleen, er zijn nog meer voordelen. 
 
Stabiele internetverbinding 
Via koper en coax wordt het netwerk verslechterd op het moment dat meerdere mensen in de buurt online zijn. Dat niet alleen, want ook de afstand tot de wijkcentrale heeft invloed op de kwaliteit van deze internetverbindingen. Dit komt omdat een elektrisch signaal zijn sterkte verliest als deze lange afstanden moet afleggen. Wanneer gebruik gemaakt wordt van glasvezel is dit verleden tijd. Deze is vele malen stabieler en is minimaal 99,9% uptime beschikbaar. 
 
Alles over één verbinding
Zowel internet, telefonie als pinservice over dezelfde lijn? Dat kan met glasvezel. Glasvezel biedt de mogelijkheid om meerdere diensten te stapelen. En dat niet alleen, ook meerdere vestigingen kunnen gekoppeld worden door middel van een VPN-dienst. Zo wordt de ideale infrastructuur voor bedrijven gerealiseerd. 
 
Extra’s bij zakelijk glasvezel
Kortom, genoeg zakelijke voordelen van glasvezel. Maar er is nog meer, want wanneer je een zakelijk glasvezelabonnement bij Signet afsluit zijn er nog een aantal voordelen die deze zakelijke internetprovider aanbiedt. Zo krijg je naast een schaalbare, betrouwbare en razendsnelle internetverbinding een vast IP-adres, technische support bij vragen of eventuele verstoringen en 24/7 toegang tot het klantportaal. Je kunt kiezen uit verschillende service levels zodat je niet onnodig betaalt voor een snelheid of service die je niet nodig hebt. "Het pakket kan worden uitgebreid met telefonie via het internet (VoIP), IPTV, back-up via mobiel internet en andere services en diensten." Meer informatie over zakelijk glasvezel abonnementen is te vinden op Signet.nl

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.