Ondernemen met de beste ondersteuning

Persberichten

Beleggen in crypto? Bereid jezelf goed voor!

20 april 2021 - Steeds meer particulieren overwegen een investering in crypto, mede gedreven door de flink gestegen BTC koers. Hoe werkt een investering in een digitale munt als Bitcoin? Kun je naast Bitcoin ook andere munten kopen, die minder waard zijn? In dit artikel lees je er meer over. Allereerst is het belangrijk om je te beseffen dat een belegging in crypto bepaald niet zonder risico is. Het hoge risico van deze markt gaat gepaard met een potentieel hoog rendement. Naast het potentiële hoge rendement kan de markt echter ook flink dalen. Beleg om deze reden alleen met geld wat je kunt missen. 

Tip: Bitcoin kopen met 1.000 euro welkomstbonus is een mooie eerste stap, om direct goed van start te gaan!

Verdiep je in de werking van wallets en handelsplatformen 
Om Bitcoin te kunnen kopen en beheren heb je in de basis twee dingen nodig: een account op een betrouwbaar handelsplatform als Bitvavo en een digitale portemonnee. Veel mensen maken slechts een account aan op een platform om te handelen. Dit betekent feitelijk echter dat je het beheer over je digitale munten niet zelf in handen hebt. Dat heb je wel op het moment dat je de munten verplaatst naar je digitale portemonnee, nadat je deze via een handelsplatform gekocht hebt. Op zo’n handelsplatform kun je met je Bitcoin vaak ook andere digitale munten kopen. 

Houd het nieuws rond munten in de gaten 
De koers van een digitale munt is over het algemeen sterk afhankelijk van de nieuwsberichten die naar buiten komen over het project. Houd het project goed in de gaten, via een betrouwbare aanbieder van nieuwsberichten over deze munten. Veel munten hebben ook een kanaal op bijvoorbeeld Telegram en Reddit. Maak hier een account aan, om het nieuws als eerste te horen. Vaak wordt rond crypto gezegd; sell the news. Men bedoelt hiermee dat de koers van een munt vaak daalt in de dagen nadat een nieuwtje naar buiten is gekomen of een upgrade is uitgevoerd. Daar waar de koers in de aanloop naar zo’n moment juist sterk stijgt. 

Beleg in betrouwbare projecten 
De belangrijkste voorbereiding bij beleggen in digitale munten is het bepalen van de betrouwbare projecten. Je hebt tegenwoordig keuze uit honderden verschillende crypto’s. Dit maakt het bepaald niet eenvoudig om een geschikte munt te vinden voor jouw investering. Door je te verdiepen in het team en de use cases achter een project voorkom je dat de waarde van je belegging al snel verdampt. Lang niet ieder van de aangeboden munten hoort bij een veilig en betrouwbaar project. 

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.