Ondernemen met de beste ondersteuning

Persberichten

Hier moet je op letten bij het huren van een voertuig

9 november 2020 - Er zijn allerlei redenen te bedenken waarom je tijdelijk een voertuig nodig hebt en die wilt huren. Bijvoorbeeld als je met het vliegtuig op vakantie gaat naar het buitenland en ter plekke de beschikking wilt hebben over een auto. Dan huur je een auto. Of als je een aantal spullen naar de stort wilt brengen of een kleine verhuizing hebt. In dat geval huur je een aanhangwagen of een busje. Of als je als zzp hovenier bijvoorbeeld een groenaanhanger nodig hebt om tuin- en groenafval te vervoeren. De vraag is alleen waar je dan op moet letten bij het huren van een voertuig.
 

Aandachtspunten aanhangwagen huren
Bij een aanhangwagen huren kies je eerst welk type je nodig hebt. Er zijn namelijk allerlei verschillende soorten aanhangers. Naast de standaard aanhangwagens zijn er speciale aanhangers, zoals een watertankaanhangwagen, groenaanhanger of koelwagen. Heb je een speciale aanhanger nodig? Bij Boels heb je de keuze uit verschillende soorten aanhangers. Voor een standaard aanhanger gelden een aantal regels. mag je met een B-rijbewijs met een aanhangwagen achter de auto rijden als je aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo mag de aanhangwagen met de lading niet meer wegen dan 750 kg. Is de aanhangwagen zwaarder dan 750 kg? In dat geval mag je inclusief de auto het gewicht van 3.500 kg niet te boven komen. Bovendien mag het totaalgewicht van aanhanger en de te vervoeren lading niet meer zijn dan het trekvermogen van je auto. Denk er ook om dat je de lading tijdens het rijden afdekt en dat de aanhangwagen over een wit kenteken moet beschikken.

Aandachtspunten auto huren
Zoals er voor het huren van een aanhanger aandachtspunten zijn, geldt dat ook voor het huren van een auto. Je let bijvoorbeeld op de grootte van de wagen, aantal zitplaatsen en op de voorwaarden die het verhuurbedrijf stelt. Hoe zit het bijvoorbeeld met de verzekering? Zit er een verzekering bij en wat is er dan allemaal verzekerd? Check ook altijd of er sprake is van een eigen risico op de verzekering. Bij het huren van een auto is het ook belangrijk om op de prijs te letten. Dat geldt eveneens voor de voorwaarde om borg af te geven. Controleer voordat je wegrijdt ook of er sprake is van schade. Bij zichtbare krassen en deuken maak je daar melding van en neem voor de zekerheid ook foto’s.
 

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.