Ondernemen met de beste ondersteuning

Persberichten

Beginnen vanaf nul

12 mei 2020 - De horeca is door de corona sterk geraakt. Per 15 maart is er een horecasluiting afgekondigd die nu al anderhalve maand duurt. Het kabinet heeft steunmaatregelen aangeboden, maar het is maar de vraag of die toereikend zijn.

Investeren
In de huidige situatie is investeren in een eigen horeca onderneming risicovol. Ofschoon er verwacht wordt dat de sluiting opgeheven wordt, blijven er wel restricties. De anderhalvemetersamenleving zal ook in de horeca gaan gelden. Het is dan de vraag of de restricties nog een rendabel model opleveren. Een café of restaurant waarbij het aantal klanten gereduceerd wordt tot 20 procent betekent een enorme uitdaging. De Koninklijke Horeca Nederland verwacht dat vele horeca ondernemingen het niet zullen redden en de deuren moeten sluiten.

Haalbaarheid
In ieder geval is de vraag of de oude businessplannen nog houdbaar zijn of in de prullenbak kunnen. Het nieuwe normaal zal gaan gelden als de horeca zijn deuren weer kan open voor publiek. Per 1 juni mogen in ieder geval de terrassen open en mag er tot dertig personen in een aangepaste omgeving geserveerd worden. Per juli mogen het er meer zijn.

Starters
Dit biedt mogelijkheden voor startende ondernemers. Vanuit een nulstand kan er opgebouwd worden. Het is en blijft een spannende tijd. Eigen geld voor de noodzakelijke investeringen zoals horeca apparatuur is wel vereist. Als alternatief zijn er mogelijk lease mogelijkheden om een gedeelte van de investering in termijn betalingen te doen. Als beginnend ondernemer is de startperiode spannend en dienen de risico’s geminimaliseerd te worden. Flexibiliteit en creativiteit wordt zeker in de anderhalve meter samenleving verwacht. De post-pandemische horeca heeft een andere betekenis gekregen.

Regels
De horeca kent naast de regels van een eigen zaak ook eigen hygiëne regels. Een HACCP-plan is noodzakelijk waardoor je aantoont een goedgekeurde hygiënecode te hebben. Ook zijn er diverse vergunningen zoals Drank- en horecavergunning, terrasvergunning en Aanwezigheidsvergunning kansspelautomaten en muziekrechten mogelijk van toepassing.

Bestemmingsplannen, vergunningen, belastingdienst en Kamer van Koophandel. Daarnaast moet je geloof hebben in je eigen concept. Je hebt een visie en een verhaal en dat verhaal heb je zelf geschreven.


 

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.