Ondernemen met de beste ondersteuning

Persberichten

Dit zijn de beste manieren om zakelijke relaties te benaderen, zoals met een bericht in brievendoosjes

29 april 2020 - Het is belangrijk om zakelijke relaties op te bouwen, maar zeker ook om deze te onderhouden. Er zijn verschillende manieren om zakelijke relaties te benaderen om het netwerk van je bedrijf uit te bouwen en het contact warmte houden. Welke dat zijn en wat je moet doen om contacten in stand te houden ontdek je hier, zoals met een persoonlijke boodschap in enveloppen 14 x 14 of met een relatiegeschenk in een brievenbusdoosje.

Verras je zakelijke contacten met relatiegeschenken
Wil je jouw zakelijke relaties verrassen met een relatiegeschenk? In dat geval is het een goede manier om de relatiegeschenken in brievenbusdoosjes te verpakken en te verzenden. Het is uiteraard wel belangrijk om het contact in balans te houden en niet te overdrijven. Voor feestdagen zoals kerst stellen bedrijven het altijd wel op prijs om een berichtje of cadeau te ontvangen. Besteed aandacht aan je bericht of geschenk door er bijvoorbeeld een persoonlijk geschreven boodschap aan toe te voegen. Het leuke van het geven van cadeautjes is dat je jouw merk, logo of bedrijfsnaam erop kan laten drukken. Zo wordt de geste niet snel vergeten. Er zijn natuurlijk nog meer gelegenheden om zakelijke relaties te benaderen met het geven van een cadeau. Bijvoorbeeld bij de uitbreiding van een bedrijf of bij de opening van een bedrijfspand.

Besteed aandacht aan netwerken
Het is als eerste belangrijk om een uitgebreid netwerk op te bouwen met zakelijke relaties. Een goede manier is om netwerkbijeenkomsten in de regio te bezoeken. Iedereen komt daar om te netwerken en nieuwe zakelijke relaties op te bouwen. Die mogelijkheid heb je ook door bijvoorbeeld naar vakbeurzen te gaan. Daar zijn bedrijven te vinden die actief zijn in je eigen branche. Neem vooral visitekaartjes mee als je contact hebt gelegd met een interessant bedrijf waar je een relatie mee wilt opbouwen. Vraag om die reden ook visitekaartjes of bedrijfsgegevens van anderen tijdens dergelijke bijeenkomsten. Het uitbreiden van zakelijke contacten vormt doorgaans een prima basis om je bedrijf verder uit te bouwen. Connecties zijn nu eenmaal belangrijk in de wereld van ondernemers en het is belangrijk om die contacten natuurlijk ook goed te onderhouden.

Gebruik verschillende communicatiemiddelen
Als er eenmaal contact is gelegd, zijn er verschillende communicatiemiddelen beschikbaar om de relatie te onderhouden. Het is bijvoorbeeld prima om af en toe telefonisch of online te communiceren. Wil je meerdere zakenrelaties tegelijk benaderen om hen bijvoorbeeld op de hoogte te brengen van een nieuwe dienst of product? Of met een ander doel? Dan is het ook mogelijk om dat op authentieke wijze te doen via de post. Verpak de boodschap in een brief die je in een enveloppe doet. Er zijn allerlei soorten enveloppen die geschikt zijn voor uiteenlopende gelegenheden. Bijvoorbeeld zakelijke enveloppen of enveloppen die speciaal bestemd zijn voor een feestelijke gelegenheid. Het is misschien een wat traditioneler manier om zakelijke relaties te benaderen, maar daardoor valt de boodschap juist wel extra op. Dat is natuurlijk ook precies de bedoeling.
 

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.