Ondernemen met de beste ondersteuning

Persberichten

Zelfstandig investeren in vastgoed

16 april 2020 - In de onzekere tijden rond de coronacrisis houden de meeste investeerders de hand op de knip. Economische onzekerheid gaat altijd gepaard met een afname in het aantal investeringen. Zeker op de aandelenmarkt is dit goed te zien, waar veel bedrijven herhaaldelijk rode cijfers hebben laten zien en waar budgetbegrotingen overboord gekieperd zijn. Toch is dit ook een markt waarin investeren goede en kansrijke mogelijkheden biedt. Vooral wanneer het gaat om investerin
gen met goede groeirendementen en -mogelijkheden, zoals de vastgoedmarkt. Maar is zelfstandig investeren in vastgoed wel een goed idee?

Het begint met kennis – zoals altijd
Zelfstandig investeren in vastgoed is prima mogelijk, maar dan moet de investeerder wél weten waar op gelet moet worden. Zoals de keuze voor het vastgoed waarin geïnvesteerd wordt. Beleggingsvoorstellen zijn er meer dan genoeg, maar lang niet elk vastgoed is een sterke investering. Daarnaast is het altijd afhankelijk van de portefeuille van de investeerder zelf. De juiste keuze is afhankelijk van de beleggingshorizon, de breedte van de portefeuille en de doelstellingen voor de kortere en langere termijn.

Daarnaast zijn er standaardvalkuilen die vermeden moeten worden. Zoals het aantrekken van de juiste huurders. Of niet weten hoe de financiering van bepaalde objecten optimaal geregeld kan worden. De grootste valkuil blijft uiteraard te veel betalen voor een bepaald vastgoedobject. Op die manier wordt het namelijk behoorlijk lastig om er groene cijfers uit te kunnen halen. Dit zijn de belangrijkste elementen die in elke cursus vastgoed terugkomen, omdat dit de basis is van zelfstandig investeren in vastgoed.

Is het een aanrader om in de huidige markt te investeren?
COVID-19 is dé headline in de meeste nieuwsberichten. Mensen volgen de ontwikkelingen op de voet. Dit zorgt ervoor dat de meeste investeerders voorzichtiger zijn met hun investeringen. Kleinere investeerders hebben zich teruggetrokken. Dit resulteert in een marktsituatie waarin kansen liggen, maar tegelijkertijd is voorzichtigheid geboden. Het investeren in het juiste pand is altijd een goede keuze, maar het kan in deze situatie langer duren totdat de eerste huurders aangetrokken worden. Zeker wanneer een lockdown, in welke vorm dan ook, de richtlijn blijft die gehanteerd wordt.

Dat betekent dat de markt kansen biedt, maar dat het tegelijkertijd verstandig is om voorzichtig te werk te gaan. Het besteden van de complete portefeuille is niet de meest handige zet. Let daarom vooral op de kansen, maar vergeet risicospreiding en de overige elementen uit de cursus vastgoed niet wanneer jij zelfstandig in vastgoed wilt investeren.
 

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.