Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemers en investeerders: opleving van korte duur

2 november 2011 - Nederlandse ondernemers en investeerders verwachten dat de opleving van de Nederlandse overnamemarkt in de eerste helft van 2011, niet doorwerkt in de tweede helft van het jaar.

Dat schrijft MKB Servicedesk naar aanleiding van de Brookz Overname Barometer, het halfjaarlijkse onderzoek van Brookz onder 237 ondernemers, adviseurs en investeerders. 

Lagere transactiewaarde
Bijna de helft van de ondervraagden is optimistisch over het aantal bedrijven dat in de verkoop komt. Ruim 44 procent verwacht dat er in het tweede halfjaar van 2011 meer bedrijven te koop staan dan in het eerste. Daar staat echter tegenover dat 45 procent van de geënquêteerden denkt dat er minder overnames zullen zijn in de laatste zes maanden van dit jaar. De deals die wél doorgaan, hebben volgens bijna tweederde een gemiddeld lagere verkoopprijs (transactiewaarde) dan in het eerste halfjaar. 

Grote onzekerheid
De situatie op de Nederlandse mkb-overnamemarkt is verslechterd, concludeert Brookz. Volgens Peter Rikhof, uitgever/hoofdredacteur van Brookz is de dip goed verklaarbaar: de eurocrisis en de situatie op de financiële markten zorgen voor grote onzekerheid. Veel ondernemers zetten de voet even op de rem. Als belangrijk struikelblok voor het niet doorgaan van deals, ziet meer dan de helft van de geënquêteerden (56 procent) de financiering van een overname als belangrijkste struikelblok. Een flinke meerderheid van de ondervraagden denkt dat het financieringsklimaat in Nederland de komende tijd moeizamer wordt voor de mkb-overnamemarkt.


Bron: MKB Servicedesk Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.