Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Lik-op-stuk-beleid detailhandel veelbelovend

13 oktober 2011 - In april van dit jaar startte het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) met een Lik-op-stuk beleid voor winkeldieven. De resultaten van de regeling ‘afrekenen met winkeldieven’ zijn tot op heden veelbelovend.

De betrokken incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie Flanderijn incasseerde inmiddels bij honderden winkeldieven een schadevergoeding van minimaal 151 euro. Deze vergoeding is ter compensatie van de tijd die winkeliers moeten besteden aan de aanhouding en afhandeling van een winkeldief. Van de door winkeliers ingediende claims is meer dan 74 procent inmiddels voldaan. 

Afrekenen met winkeldieven
Detaillisten zijn veel tijd kwijt met de aanhouding van winkeldieven en het doen van aangifte. Vervolgens laten zij het verhalen van de schade vaak maar zitten. Om hen daarin te ondersteunen en financieel tegemoet te komen is de regeling ‘Afrekenen met winkeldieven’ ontwikkeld die leidt tot een rechtstreekse vergoeding van de indirecte, en mogelijk ook de directe, schade. 

Afschrikposters
Proefprojecten van het HBD, gefinancierd door het Ministerie van Veiligheid en Justitie, lieten een duidelijke daling zien van het aantal winkeldiefstallen in de deelnemende winkels. Deelnemende winkeliers worden voorzien van posters en stickers op de winkelruiten om winkeldieven bij voorbaat al af te schrikken. Hendrik-Jan Kaptein, hoofd van de afdeling bestrijding winkelcriminaliteit bij het HBD: "De daling van het aantal winkeldiefstallen kan alleen maar aanhouden door dit beleid. Als je een keer een schadevergoeding hebt moeten betalen, denk je de volgende keer wel beter na voordat je een winkeldiefstal begaat. En hoe meer winkeliers participeren, des te groter de afname van het aantal winkeldiefstallen."
Winkeliers kunnen zich aanmelden via de website www.afrekenenmetwinkeldieven.nl.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.