Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Genereer online en gratis uw Social Media Policy

27 september 2011 - Vanaf nu kan ieder bedrijf eenvoudig en kosteloos een eigen social media gedragscode opstellen. Met de Social Media Policy Generator op Policygenerator.nl. Na het beantwoorden van een aantal vragen ontvangt u een gepersonaliseerde gedragscode voor het gebruik van social media door uw medewerkers.

Met een Social Media Policy stimuleert u dat uitingen van medewerkers via social media bijdragen aan de positieve uitstraling van uw onderneming en verkleint u het risico op imagoschade. 

Reputatieschade
"Social media zijn een onderdeel van ons leven geworden," zegt Richard van Hooijdonk, directeur van MarketingMonday, "Ook al doet u niet (veel) aan social media doet, uw klanten en medewerkers doen dat wel. Het gevaar voor onbedoelde reputatieschade zit dan in een klein hoekje. Afspraken maken met uw medewerkers over het gebruik van social media is daarom een must." De regels zijn volgens Van Hooinjdonk niet bedoeld om medewerkers alleen maar beperkingen op te leggen: "Medewerkers zijn het visitekaartje van uw bedrijf en kunnen ware ambassadeurs zijn. Geef aan binnen welke grenzen zij zich kunnen bewegen op social media platformen. 61 procent van de medewerkers zegt namelijk trots te zijn op het bedrijf waarvoor zij werken, maar slechts negentien procent uit dat op internet. Er valt dus nog veel te winnen." 

Do's & don'ts
MarketingMonday signaleerde dat veel bedrijven moeite hebben met het opstellen van social media-richtlijnen en wil met de generator hierbij helpen. Meestal is er al een huisregelement met gedragsrichtslijnen voor interne en externe communicatie. De Social Media Policy is daarop een aanvullling, inclusief do’s & don’ts om het bedrijfsimago te beschermen, zoals bijvoorbeeld: gebruik altijd uw eigen naam en geef uw functie aan als u uw organisatie noemt, blijf in iedere situatie vriendelijk en respectvol en scherm uw privé-account op sociale netwerken af. Een hulp bij het invullen van de generator, met nog veel meer tips en achtergrondinformatie is de white paper ‘De Social Media Policy’. Deze is gratis beschikbaar via MarketingMonday.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.