Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nederlander vindt winkel in buurt belangrijker dan huisarts of school

29 september 2011 - De buurtwinkel is volgens Nederlanders de belangrijkste voorziening in de buurt. Maar liefst 44 procent van de Nederlanders zet de buurtwinkel op nummer één, gevolgd door de huisarts (30 procent). De basisschool eindigt op een vierde plaats met 21 procent. Goed openbaar vervoer (28 procent) staat derde.

Dit blijkt uit het onderzoek 'Het maatschappelijk belang van de buurtwinkel' van Tangram Advies & Onderzoek in opdracht van Spar Holding B.V. Op de vraag 'Welke winkel draagt voor u het meeste bij aan het woongenot in uw buurt', antwoordde ruim 90 procent 'de buurtsuper'. De drogist en de bakker scoorden respectievelijk twintig en negentien procent. Opvallend is de relatief lage score van de slager (zes procent). 

Maatschappelijke functie
Spar Holding gaf de opdracht tot het onderzoek om zo meer inzicht te krijgen in de maatschappelijke functie van de buurtsuper. Tot nu toe werd weliswaar aangenomen dat buurtwinkels een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en het woongenot van bewoners, terwijl het onderzoek hiernaar beperkt was. 

Twee basisvoorwaarden
Als de buurtsuper voldoet aan twee voorwaarden is de winkel een ideaal podium voor contact met de buurt. Op grond waarvan een werkelijke bijdrage kan worden geleverd aan de leefbaarheid. De basisvoorwaarde is dat de buurtsuper een uitgekiend assortiment voert (vers, kwaliteit, altijd beschikbaar, redelijke prijs), de tweede is dat de ondernemer weet wat er in de buurt leeft en daarop inspeelt. Hij moet betrokken zijn.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.