Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Werkgevers verdienen geld met de Traploopweek

26 september 2011 - Uit recent onderzoek van NISB en Diabetes Fonds kwam vorige week een verbluffend resultaat naar voren: door werknemers te stimuleren meer te bewegen kan door werkgevers jaarlijks tot 930 miljoen euro bespaard worden.

Het Diabetes Fonds en de campagne 30minutenbewegen van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) organiseren van 26 september tot 2 oktober, mede daarom de vijfde editie van de Nationale Traploopweek. Circa 175 organisaties meldden zich aan voor dit evenement, waarmee aandacht gevestigd wordt op het belang van dagelijks bewegen, ook tijdens het werk, om diabetes type 2 te voorkomen. Velen van hen doen al mee vanaf het eerste uur en koppelen ook andere gezonde activiteiten aan de Traploopweek. 

Geld verdienen met traplopen
Clémence Ross, directeur van NISB: "De Traploopweek is een laagdrempelige manier voor deze bedrijven om werknemers op een ludieke manier te stimuleren dagelijks wat meer beweging te nemen. Zo kom je veel makkelijker aan je 30 minuten bewegen per dag. Het mes snijdt aan twee kanten: de werknemer wordt fitter en zoals inmiddels door TNO en PWC is aangetoond, levert meer bewegen de werkgever veel geld op."
Bert Kuipers, directeur van het Diabetes Fonds: "De trap is voor ons een symbool om te laten zien dat je bewegen makkelijk in kunt passen in je dagelijkse (werk)patroon."

Gratis materiaal
Bedrijven die willen deelnemen aan de Traploopweek kunnen kosteloos materialen, zoals posters en vloerstickers, downloaden. Op die site is ook meer informatie te vinden over het onderzoek van TNO en PWC.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

prepaid creditcard

22-05-2019 23:59  |  

leuk initatief om op deze manier geld bij elkaar te halen

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.