Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Weekers wil vlaktaks voor ondernemers

23 september 2011 - Staatssecretaris Weekers van Financiën wil toe naar een vlaktaks voor ondernemers. De staatssecretaris houdt zijn ogen daarbij gericht op een verdere verlaging van de winstbelasting. Dit schrijft Pleinplus naar aanleiding van een interview met Weekers in Forum.

Weekers: "Het Verenigd Koninkrijk wil de vpb verlagen van 28 naar 23 procent. In Nederland is het tarief nu 25 procent en het zou me veel waard zijn als we gelijke tred kunnen houden zodat we onszelf niet uit de markt prijzen." 

Eén winstbox
Daarnaast wil Weekers het aantal rijksbelastingen terugbrengen van 22 naar vijftien. Hiervoor wil hij een aantal kleine belastingen afschaffen, zoals de verpakkingenbelastingen en de afvalstoffenbelastingen. Dit soort belastingen leveren budgettair niet zoveel op, maar zorgen wel voor veel ergernis bij ondernemers. Het liefst wil de staatssecretaris tenslotte toe naar een vlaktaks voor ondernemers: één winstbox voor ondernemers waarin allerlei regelingen zijn samengevoegd zodat een ondernemer precies weet wat hij van zijn winst overhoudt.


Bron: Pleinplus Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.