Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemer geeft 'Ondernemerskabinet' nauwelijks een voldoende

6 september 2011 - Ondernemers staan niet bepaald te juichen voor het kabinet. Ondernemers in het mkb en zzp’ers geven Rutte en Verhagen een krappe 5,8 als rapportcijfer. Dat blijkt uit het ondernemersonderzoek van D66 onder zo'n 800 deelnemers, zo weet onder andere Startbedrijf.nl.

Uit het onderzoek komt onder meer naar voren dat het voor kleinere bedrijven erg moeilijk is om een overheidsopdracht te bemachtigen. En ondanks de mooie woorden van Rutte en Verhagen lopen veel bedrijven nog steeds aan tegen allerlei bureaucratische rompslomp en procedures aan. 

Open de markt voor de kleine ondernemer

Uit de resultaten komt naar voren dat vooral de kleine ondernemer het moet ontgelden. D66-Kamerlid Kees Verhoeven komt daarom met twee wetswijzigingen in de Aanbestedingswet om het voor het kleinbedrijf makkelijker te maken een overheidsopdracht te bemachtigen. Ook schrijft Verhoeven een brief aan de Nationale Ombudsman. Veel ondernemers geven aan dat ze verdrinken in de bureaucratische regels en procedures van de 422 gemeentelijke loketten en worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd.


Bron: Startbedrijf.nl Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.