Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Wethouder reikt CO2-neutraal wagenpark certificaat uit

5 september 2011 - Donkergroen Tiel uit Utrecht is op 1 september van start gegaan met het Go4MVO-programma. Dit programma zorgt ervoor dat het huidige wagenpark plus het gedrag van de bestuurders 'vergroend' wordt.

Het Go4MVO-programma zorgt er bovendien voor dat er op de wagenparkkosten wordt bespaard. De ambitie is om een structurele reductie van CO2-uitstoot (en andere schadelijke emissies) van zo'n twaalf procent te realiseren. 

Warme gemeentebelangstelling
Dit initiatief kon op een warme belangstelling rekenen van de wethouder voor milieu en duurzaamheid Verspuij. Deze reikte aan Hugo Later, bedrijfsleider Donkergroen Tiel, het CO2-neutraal wagenpark certificaat uit. 
Donkergroen Tiel levert met haar deelname een bijdrage aan het realiseren van de doelstellingen van de gemeente Tiel met betrekking tot het verbeteren van het klimaat zoals vastgelegd in het 'Ontwerp Milieuvisie 2010-2020'. Met het Go4MVO-programma levert Donkergroen Tiel ook een bijdrage aan het streven van de gemeente om in 2020 de CO2-uitstoot ten opzichte van 1990 te stabiliseren. 

Gedrag, Techniek en Monitoring
Het Go4MVO-programma biedt de mogelijkheid MVO 'hand-in-hand' te laten gaan met kostenbesparingen. De kernelementen uit het programma zijn: Gedrag, Techniek en Monitoring. Dit programma stelt ondernemingen en organisaties in staat om op het gebied van CO2-reductie haar doelstellingen te formuleren en de resultaten hiervan ook te monitoren (meten-is-weten).

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.