Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemende basisschoolleerlingen halen 100. 000 euro op

8 augustus 2011 - Afgelopen schooljaar deden 402 scholen mee met het Kids in Bizz programma van Jong Ondernemen. Ongeveer 10.000 leerlingen kochten producten in bij Fair Trade Original en organiseerden met veel enthousiasme marktdagen, musicals en andere evenementen waarop de producten verkocht werden.

De leerlingen starten via het programma hun eigen bedrijfjes, maken reclame voor hun producten en kiezen met elkaar per klas of school een goed doel waar de winst aan geschonken wordt. In 2010-2011 is een recordbedrag aan winst geboekt. Meer dan 100.000 euro werd aan verschillende goede doelen geschonken. 

Ondernemerschap
Directeur Cees Pille van Jong Ondernemen: "De leerzaamheid van het Kids in Bizz programma wordt met een gemiddeld rapportcijfer van 8,2 beoordeeld en daar zijn we trots op. Het afgelopen jaar hebben we opnieuw een groei gezien van het aantal klassen dat meedoet. Maar liefst 73 meer klassen deden mee met het programma. Kids in bizz is een programma dat met veel enthousiasme en gedrevenheid ondernemerschap op de basisschool stimuleert." 

Indruk
In de onlangs gehouden enquête kwam naar voren dat 84 procent van de begeleiders aangeeft dat Kids in Bizz aan haar doelstelling voldoet om kinderen kennis te laten maken met het ondernemerschap. De kinderen zijn onder de indruk van het programma. Ze zetten zich via het programma in voor het goede doel en gaan voor maximaal resultaat. 

Driedubbele winst
Directeur Mike Jansen van Fair Trade Original is ook trots op dit resultaat. ‘Het is fantastisch om te zien hoe enthousiast en daadkrachtig de leerlingen onze producten aan de man brengen. Het gaat om driedubbele winst: leerlingen die op jonge leeftijd al in aanraking komen met fairtrade, mooie extra orders voor onze producenten in ontwikkelingslanden en de opbrengst gaat naar goede doelen. Hopelijk overwegen deze jonge talentvolle ondernemers straks een carrière in fairtrade!’

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.