Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

5 augustus 2011 - "Startende homosexuele en lesbische ondernemers kunnen beter in de kast blijven, als ze hun bedrijf nog moeten opbouwen." Deze stelling poneert Jerry Helmers, voorzitter van ZZP Netwerk Nederland, in zijn tweewekelijkse column in de Telegraaf.

"Van louter openheid en goede bedoelingen kun je je bedrijf niet opbouwen, van verdiende omzet wel," zegt Helmers. "Juist als ZZP’er probeer je een persoonlijk contact met je klantenkring op te bouwen. Echter, als je niet zeker weet of je gesprekspartner (de potentiële klant dus) homoseksualiteit accepteert, dan is het raadzaam je op de vlakte te houden over je persoonlijke omstandigheden. Natuurlijk is niemand ‘verplicht’ – ook hetero’s niet! – om te vertellen hoe het precies zit, maar in elk zakelijk gesprek kun je het ook over persoonlijke dingen hebben, zoals: ‘Wat ga je doen op vakantie? En met wie ga je eigenlijk op vakantie?’ En dan raak je hoe dan ook de eigen levenssfeer." 

Moeizame acceptatie
Volgens Helmers zijn er enkele sectoren waar homoseksualiteit in het zakelijke verkeer nog moeizaam is geaccepteerd. "Ik denk dan aan de banken- en financiële sector, de lobbysfeer, technische beroepen, onderwijs, de vastgoedsector en telecommunicatie." 

Meer openheid
Helmers: "Hoewel homo’s ook zelf vinden dat ze open moeten kunnen zijn, kiest men er toch vaak voor om dit juist niet te zijn. Vooral in de beginperiode van je ondernemerschap is elke klant immers van harte welkom. En men kiest er dan liever voor om er niet over te praten of er ‘omheen’ te manoeuvreren. We zien daarentegen wel dat ondernemers, die verder zijn in hun ondernemerschapscarrière, meer open durven zijn. Maar… dat is logisch: als je groeit in omzet en activiteiten, dan heb je niet elke klant meer nodig

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.