Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Overtreding rookverbod wordt twee keer zo duur

7 juli 2011 - Cafés en discotheken die zich niet aan het rookverbod houden, krijgen vanaf eind augustus een twee keer zo hoge boete. Nu is die 300 euro, hij wordt 600 euro. Op deze manier wil minister Edith Schippers van Volksgezondheid horecagelegenheden dwingen het verbod te handhaven.

Uitbaters die het rookverbod meermaals overtreden, kunnen een boete tot 4.500 euro krijgen. Dit was maximaal 2.400 euro. Dit alles schrijft Elsevier

Doorroken
Uit onderzoek van de nieuwe Voedsel en Warenautoriteit (nVWA) blijkt dat in 42 procent van de cafés en discotheken nog wordt gerookt. Eind vorig jaar werd zelfs in meer dan de helft van de uitgaansgelegenheden het rookverbod genegeerd. 

Uitzondering

In kleine kroegen zonder personeel mag nog wel gerookt worden. dat heeft het kabinet bij de aanstelling beloofd en deze uitzondering is dinsdag officieel van kracht geworden.


Bron: Elsevier Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.