Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemersorganisaties op bres voor beter onderwijs

4 juli 2011 - Beter Onderwijs Nederland en de ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland vinden de maatregelen die de afgelopen maanden zijn aangekondigd om de situatie in het Nederlandse onderwijs te verbeteren niet ver genoeg gaan.
Hoe het wel moet hebben ze vastgelegd in een gezamenlijke verklaring, die zij aanbieden aan minister van Onderwijs Van Bijsterveldt.

De organisaties maken zich grote zorgen over de toekomst van het onderwijs. De achteruitgang komt door onvoldoende kwaliteitsbewaking, financiering gericht op het binnenhalen van zoveel mogelijk leerlingen, bureaucratie, onderwaardering van leraren en afnemende kwaliteit van docenten. Ook de leerling is veranderd, maar per saldo nemen kennis en kunde af en is de schooluitval groot.

Aanbevelingen
Enkele van de aanbevelingen zijn:
-De overheid moet de kwaliteit van de examinering waarborgen;
-Uitval voorkomen door ambachtelijk en handvaardig beroepsonderwijs te versterken; -Een einde maken aan opleidingen zonder kans op een baan;
-Verschillen in lerarensalarissen mogelijk maken (naar kennis, vaardigheden en ervaring);
-Stoppen met de doorgeslagen schaalvergroting;
-Eindverantwoordelijkheid kwaliteit lerarenopleiding moet naar de overheid.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.