Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

30 juni 2011 - Meer dan een vijfde van de mkb-bedrijven ondervindt nadeel van de ‘Arabische lente’ die zo’n zes maanden geleden begon. De impact van de onrust in het Midden-Oosten en Noord-Afrika is wel heel verschillend per regio.

Dit blijkt uit het jaarlijkse International Business Report (IBR 2011) van Grant Thornton, zo weet PleinPlus. De hoogste negatieve impact werd gemeten in de regio Noord-Amerika (VS en Canada): 26 procent. Als land ondervindt Turkije het meeste nadeel. Het Nederlandse bedrijfsleven zit als het gaat om ‘onrust-impact’ (veertien procent) en wens tot zakendoen (twaalf procent) in de middenmoot. Landen met sterke banden met de regio hebben logischerwijs, en ook volgens de cijfers, de meeste last van de ontwikkelingen. 

Bedrijfsleven wil toch blijven investeren
Frank Ponsioen, business leader mkb bij Grant Thornton in Nederland: "Toch is de algemene teneur dat het bedrijfsleven wereldwijd op lange termijn wil blijven investeren en groeien in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De regio staat meer open voor buitenlandse investeerders, wat kansen biedt om zaken te doen. Ondanks dat de regio Noord-Amerika het hardst getroffen lijkt, zijn de VS en Canada het meest van plan zaken te blijven doen in de onrustige regio. In Nederland hebben vooral de stijgende brandstofprijzen invloed gehad op het bedrijfsleven. Met een relatief grote transportsector zijn we gebaat bij een stabiel Midden-Oosten."


Bron: Pleinplus Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.