Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Gun uw werknemer rust na topprestatie

27 juni 2011 - Om topwerknemers te creëren, zou u er goed aan doen werknemers meer hersteltijd te gunnen na het leveren van topprestaties. Balans tussen rust en arbeid is van essentieel belang. Dat zeiden topsporters Tjerk Bogstra en Jeroen van Vilsteren op het werkgeverscongres 'Zelfverzekerd' in Apeldoorn.

Ruim 300 werkgevers gingen met elkaar in debat over de vraag hoe medewerkers optimaal kunnen blijven functioneren en presteren in het steeds drukker wordende arbeidsproces. Initiatiefnemers Centraal Beheer Achmea en &samhoud toonden werkgevers de harde feiten als er niet snel geïnvesteerd wordt in het menselijk kapitaal van de organisatie. 

Vrijheid
Deze oproep werd nog eens bevestigd door topzakenvrouw Annemarie van Gaal. "U kunt als werkgever het beste uit uw werknemer halen, maar ook het slechtste; aan u de keuze," aldus van Gaal.
"Om het menselijk kapitaal te waarderen, moeten werkgevers hun werknemers meer vrijheid geven om te ondernemen binnen het bedrijf en de mogelijkheid bieden hun droom te volgen. Alleen zo kunnen we Nederland sterker maken en medewerkers aan ons binden," zegt Ellen Faber, directievoorzitter van Centraal Beheer Achmea.

Doorsturen  |  3  |  Nieuwsbrief

Reacties

Joe Brown

14-07-2011 13:54  |  

Gebrek aan appreciatie bij een goede prestatie is een goede reden om een nieuwe job te gaan zoeken.

Vitaliteit Bedrijfsa...

27-08-2011 14:38  |  

Het waarderen van de mens als individu en investeren in het menselijk kapitaal komt de vitaliteit van het bedrijf ten goede. Met het oog op het nieuwe werken en de toenemende zorgplicht van het bedrijf iets waar iedere werkgever scherper om zal moeten letten. Investeren in het individu is daarnaast kostenbesparend ten opzichte van het werven van een nieuwe werknemer.

CduB

15-08-2011 07:01  |  

Geen waardering is demotiverend.
Dat weten velen ...
Waardering echter is dubbele motivatie voor een werknemer.
Jammer dat velen dat nou weer niet weten.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.