Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Bedrijven die scoren, werken slim

24 juni 2011 - Bedrijven in het midden- en kleinbedrijf (MKB) zijn belangrijker voor de Nederlandse economie dan ooit. "Bijna de helft van de bruto toegevoegde waarde en 54 procent van de werkgelegenheid wordt bijgedragen door het MKB" aldus de Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Het onlangs gepresenteerde BCG-rapport van Interned onderschrijft dit belang van het MKB.

Dit onderzoek toont namelijk aan dat MKB-bedrijven die online actief zijn, de afgelopen jaren een gemiddelde omzetgroei van drie procent hebben gerealiseerd; MKB-bedrijven die niet online actief zijn, hebben in diezelfde periode geen omzetgroei geboekt. Maar wat maakt een MKB-bedrijf nou eigenlijk succesvol? Hoe komt het dat sommige bedrijven bloeien en andere ploeteren om hun voortbestaan veilig te stellen? 

Tech Start-Up 100

Eén ding is zeker, de bedrijven die het goed doen, werken slimmer. De nieuwste Tech Start-Up 100, een lijst met de meest veelbelovende tech start-ups in Europa is samengesteld door Telegraph in samenwerking met TechCrunch. Uit deze lijst blijkt dat meer dan 60 procent van de bedrijven gebruik maakt van Google Apps. Om winstgevend te zijn, moeten start-ups zich concentreren op de zaken waarin ze goed zijn: het laten groeien van hun bedrijf. Ze willen zich geen zorgen maken over het onderhoud van, of het upgraden van IT-systemen om aan steeds veranderende eisen te voldoen, laat staan over de kosten van IT-systemen. Start-ups steunen op constante innovatie en willen toegang tot de nieuwste technologie zodra deze beschikbaar is, zonder daarvoor steeds (enorme) financiële investeringen te doen. 

Nederlandse start-up
Adyen, ontwikkelaar van betaalsystemen, is één van de Nederlandse bedrijven in de lijst van Telegraph Tech Start-Ups die gebruikmaakt van Google Apps. Robert Kraal, COO bij Adyen, vertelt dat het bedrijf in 2009 al is overgestapt op Google Apps: "Wij hebben de afgelopen jaren een enorme groei door gemaakt als organisatie. Eén van de redenen waarom we zijn overgestapt op Google Apps, is dat we veel mensen in dienst hebben die reizen of onderweg zijn. Met Google Apps is het heel handig documenten te delen, elkaars agenda's in te zien op iedere mogelijke plek, zoals hotels en vliegvelden. Wij kunnen met behulp van Google Apps efficiënter werken en tijdig over informatie beschikken. Daarnaast werken onze medewerkers op verschillende locaties vaak aan eenzelfde project. Google faciliteert met Apps het gelijktijdig samenwerken aan documenten. Bijkomend voordeel aan de beheerskant is dat Google Apps onderhoudsvrij is, we geen inrichtingskosten hebben gehad en geen updates op systemen hoeven te draaien." 

Cloud-technologie

Met het uitgebreide aanbod van online middelen en instrumenten, biedt de cloud MKB-bedrijven toegang tot de nieuwste technologieën die hen in staat stellen om te concurreren met grote en gevestigde bedrijven met veel grotere IT-budgetten. Een ander belangrijk voordeel is dat meerdere medewerkers tegelijkertijd toegang hebben tot informatie om nieuwe ideeën en projecten te realiseren. Bovendien kun je in real time op elkaar reageren en zaken aanpassen en op deze manier het innovatieproces versnellen. Het behoeft geen uitleg dat om de omzet te vergoten, start-ups inkomsten en uitgaven nauwkeurig in de gaten moeten houden. Omdat de groei van MKB-bedrijven vaak onvoorspelbaar en niet rechtlijnig is, is het aan de leveranciers om hier rekening mee te houden en hun services overeenkomstig aan te passen. Zaken als de grootte van het personeelsbestand en cash flow kunnen plotseling veranderen en MKB-bedrijven zijn gebaat bij diensten die hierop zijn afgestemd.
Cloud computing heeft een democratiserende werking en de ontwikkeling is inmiddels zo ver dat start-ups eenvoudiger kunnen groeien en kunnen concurreren met grote(re) bedrijven. Start-ups die dit onderkennen en de cloud aanwenden voor zakelijk succes en groei, zijn er zeker van dat hun IT-systeem altijd up to date is, mee verandert, innoveert en zich aanpast aan de wensen en eisen van dat moment.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

JH

24-06-2011 08:22  |  

Goed verhaal. We gebruiken zelf ook Apps en adviseren onze klanten dat ook toe doen. Te meer omdat onze diensten/producten ook cloud-based zijn. Ook ons samenwerkingsplatform draait volledig op Zoho Projects. Hiervoor staan wij ook model als customer case voor hen. We zien dat onze klanten vaak wel van een jongere generatie zijn en dat oudere ondernemers de stap moeilijk vinden.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.